gnocchi

Gnocchi s domácim pestom – za pár minút na stole

 | 

93

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na pesto:

Náš tip:

  • Pesto môžeme mať uskladnené v chladničke počas 10 dní.

gnocchi

Ingrediencie

Na pesto:

Náš tip:

  • Pesto môžeme mať uskladnené v chladničke počas 10 dní.

gnocchi

Vždy sa oplatí mať v mrazničke alebo v chladničke uschované niečo pre “strýčka príhodu”. Potom stačí len vybrať z chladničky a pridať k tomu kvalitné pesto a rýchle jedlo je na stole, ako napríklad tieto gnocchi.

Gnocchi á la Genovese

Taliansku kuchyňu milujú všetci. Je to najmä vďaka jednoduchej príprave a používaniu kvalitných rôznorodých surovín. Na rozdiel od nás Taliani používaju často čerstvé cestoviny. Aj keď sa to nezdá, rozdiel v chuti naozaj spoznáte. Odporúčame vám skúsiť naše čerstvé gnocchi.

Postup
  1. Gnocchi uvaríme v osolenej vode podľa návodu a necháme ich odkvapkať.
  2. Časť vody (asi 1 dl), v ktorej sme ich varili, si necháme bokom.
  3. Nasekanú bazalku, píniové oriešky, strúhaný syr, lisovaný cesnak a asi 50 ml olivového oleja dáme do elektrického mixéra, prípadne použijeme tyčový mixér. Zmes pomixujeme do hustej pasty, pridáme zvyšný olej, soľ a všetko spolu poriadne premiešame. Pesto dáme do sklenenej nádoby.
  4. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme 2 – 3 polievkové lyžice pesta a zamiešame. Pridáme uvarené gnocchi a prilejeme aj odložené 1 dl vody, v ktorých sme ich varili.
  5. Dôkladne premiešame a v prípade potreby môžeme pridať viac pesta a teplé podávať.
  6. Pesto môžeme servírovať aj s cestovinami ako sú penne, špagety, fusilli a podobne.

Výroba domáceho pesta je nenáročná a veľmi variabilná záležitosť. Skúste si pripraviť naše pesto podľa receptu – aj keď cestoviny nebudú zaliate klasickou omáčkou sľubujeme, že budete nadšení kombináciou parmezánu, bazalky a píniových orieškov. A pochopíte, prečo Taliani nedajú na cestoviny dopustiť 🙂

Ak sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.

Zdroj obr.: dreamstime.com