Grilovaná panenka s tekvicovým jesenným ragú

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 600 g až 800g bravčovej panenky (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • ½ Hokaido tekvice
  • 250 ml smotana na varenie
  • soľ, kurkuma a čierne korenie
  • 2 PL rastlinného oleja
  • Bylinky: rozmarín a mojorán
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 600 g až 800g bravčovej panenky (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • ½ Hokaido tekvice
  • 250 ml smotana na varenie
  • soľ, kurkuma a čierne korenie
  • 2 PL rastlinného oleja
  • Bylinky: rozmarín a mojorán

Grilovaná bravčová panenka s tekvicovým ragú poteší každý jazýček. Pridajte do ragú jemnú smotanu, borievky a bobkový list a vykúzlite aj vy doma nádhernú jesennú chuť tomuto jedlu.

Grilovaná panenka s ragú v jesennom farebnom vydaní

  1. Panenku ugrilujeme v celku, keď je skoro hotová obalíme ju v bylinkách, osolíme a okoreníme a necháme „dôjsť“ v teple.

  2. Na oleji podusíme ošúpané a nakrájané zemiaky a umytú nakrájanú tekvicu zbavenú jadierok. Prisypeme kurkumu, soľ a čierne korenie.

  3. Orestujeme a podlejeme vodou. Dusíme cca 15 až 20 min.

  4. Keď sú zemiaky a tekvica mäkké pridáme smotanu a ešte chvíľu varíme. Ochutíme čiernym korením a tymiánom, alebo majoránom a podávame s čerstvým chlebom.

Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho úžasných receptov. Tak na čo čakáte?