Grilovana ryba

Grilovaná ryba a bylinkové zemiaky

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na 2 porcie:

  • 2 čerstvé ryby (napr. pstruh, pražma, morský vlk)
  • 1 bio citrón
  • 6 ks bobkový list
  • Čerstvý rozmarín
  • Repkový olej
  • 2 strúčiky cesnaku

Na bylinkové zemiaky:

  • 600 g malých <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov (ideálne skorých – hľadajte v letáku Billa)
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Zväzok pažítky a petržlenovej vňate
  • Stonka čerstvého rozmarínu a tymianu
  • 1 strúčik cesnaku
Ingrediencie

Na 2 porcie:

  • 2 čerstvé ryby (napr. pstruh, pražma, morský vlk)
  • 1 bio citrón
  • 6 ks bobkový list
  • Čerstvý rozmarín
  • Repkový olej
  • 2 strúčiky cesnaku

Na bylinkové zemiaky:

  • 600 g malých <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov (ideálne skorých – hľadajte v letáku Billa)
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Zväzok pažítky a petržlenovej vňate
  • Stonka čerstvého rozmarínu a tymianu
  • 1 strúčik cesnaku

Grilovaná ryba je dobrý tip na ľahké jedlo na grilovaciu sezónu. Jednoduché recepty je vždy dobré mať po ruke. Ak ich pripravíte z kvalitných surovín, bude to win win pre všetkých. Chrumkavé zemiaky na panvici ako príloha budú najlepšie chutiť, ak ich pripravíte zo skorých zemiakov.

Grilovaná ryba a voňavé zemiaky s bylinkami

  1. Najskôr si pripravíme zemiaky: umyjeme ich a uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka. Zlejeme vodu, ešte teplé zemiaky ošúpeme a necháme vychladnúť.
  2. Rybu umyjeme zvonku aj zvnútra a osušíme utierkou. Zo všetkých strán aj zvnútra osolíme a okoreníme. Do brušnej dutiny vložíme plátky citróna, bobkový list, vetvičku rozmarínu a nožom rozpučený celý strúčik cesnaku. Potrieme olejom a položíme na mriežku rozohriateho grilu. Grilujeme približne 20-25 minút podľa veľkosti ryby. Rybu otáčame veľmi opatrne, je krehká. Môžeme si pomôcť mriežkou na grilovanie rýb.
  3. Do vychladnutých zemiakov vidličkou urobíme zárezy, po opečení budú ešte chrumkavejšie. Väčšie kúsky rozkrojíme. Na nepriľnavej panvici zohrejeme olej a vložíme zemiaky. Opekáme ich na strednej teplote, až kým nezačnú chytať farbu. Potom pridáme celý strúčik cesnaku, vetvičku rozmarínu, tymian, osolíme a okoreníme. Pridáme maslo a pokračujeme v opekaní.
  4. Keď sú zemiaky pekne do zlata, odstavíme ich a posypeme najemno nasekanými bylinkami. Premiešame a hneď podávame spolu s grilovanou rybou a kúskami citróna.
  5. Máme pre vás dobrý tip aj na detskú verziu rybacej hostiny. Ryba obaľovaná v kukuričných lupienkoch je chrumkavá a lákavá pre deti. Zároveň je to skvelý zdravý recept, ktorý si môžete dopriať spolu s rodinou. Deti jednoducho odjakživa milujú neobvyklé spôsoby podávania jedla, tak prečo im v tom nevyhovieť 🙂 Ponúkame vám kompletný fotorecept na Rybu v kukuričných lupienkoch napríklad s letným farebným reďkovkovým šalátom.
  6. Ak hľadáte ďalšie recepty na grilovanie máme pre vás niekoľko tipov na mäsové aj zeleninové Recepty na gril a skvelé marinády, či šaláty.
  7. Ste fanúšikmi letných šalátov a sezónnej stravy? V lete je aj na Slovensku z čoho vyberať. Chrumkavé listy rukoly, špenátu, polníčka, ľadového šalátu, čakanky, kučeravých či iných šalátov stačí skombinovať s paradajkami a obľúbeným bielym syrom a rýchly obed alebo večera je hotová aj bez varenia, čo v lete oceňujeme. Ak máte pocit, že sa opakujete, máme pre vás pár tipov. Naučte sa kombinovať šaláty a dresingy, pridajte k tomu malé šalátové dekorácie ako jedlé kvietky, orieškové lupienky či trochu exotiky v podobe jadierok z granátového jablka.