Grilovaná ryba je dobrý tip na ľahké jedlo na grilovaciu sezónu. Jednoduché recepty je vždy dobré mať po ruke. Ak ich pripravíte z kvalitných surovín, bude to win win pre všetkých. Chrumkavé zemiaky na panvici ako príloha budú najlepšie chutiť, ak ich pripravíte zo skorých zemiakov.
Grilovaná ryba a voňavé zemiaky s bylinkami
- Najskôr si pripravíme zemiaky: umyjeme ich a uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka. Zlejeme vodu, ešte teplé zemiaky ošúpeme a necháme vychladnúť.
- Rybu umyjeme zvonku aj zvnútra a osušíme utierkou. Zo všetkých strán aj zvnútra osolíme a okoreníme. Do brušnej dutiny vložíme plátky citróna, bobkový list, vetvičku rozmarínu a nožom rozpučený celý strúčik cesnaku. Potrieme olejom a položíme na mriežku rozohriateho grilu. Grilujeme približne 20-25 minút podľa veľkosti ryby. Rybu otáčame veľmi opatrne, je krehká. Môžeme si pomôcť mriežkou na grilovanie rýb.
- Do vychladnutých zemiakov vidličkou urobíme zárezy, po opečení budú ešte chrumkavejšie. Väčšie kúsky rozkrojíme. Na nepriľnavej panvici zohrejeme olej a vložíme zemiaky. Opekáme ich na strednej teplote, až kým nezačnú chytať farbu. Potom pridáme celý strúčik cesnaku, vetvičku rozmarínu, tymian, osolíme a okoreníme. Pridáme maslo a pokračujeme v opekaní.
- Keď sú zemiaky pekne do zlata, odstavíme ich a posypeme najemno nasekanými bylinkami. Premiešame a hneď podávame spolu s grilovanou rybou a kúskami citróna.
- Máme pre vás dobrý tip aj na detskú verziu rybacej hostiny. Ryba obaľovaná v kukuričných lupienkoch je chrumkavá a lákavá pre deti. Zároveň je to skvelý zdravý recept, ktorý si môžete dopriať spolu s rodinou. Deti jednoducho odjakživa milujú neobvyklé spôsoby podávania jedla, tak prečo im v tom nevyhovieť 🙂 Ponúkame vám kompletný fotorecept na Rybu v kukuričných lupienkoch napríklad s letným farebným reďkovkovým šalátom.
- Ak hľadáte ďalšie recepty na grilovanie máme pre vás niekoľko tipov na mäsové aj zeleninové Recepty na gril a skvelé marinády, či šaláty.
- Ste fanúšikmi letných šalátov a sezónnej stravy? V lete je aj na Slovensku z čoho vyberať. Chrumkavé listy rukoly, špenátu, polníčka, ľadového šalátu, čakanky, kučeravých či iných šalátov stačí skombinovať s paradajkami a obľúbeným bielym syrom a rýchly obed alebo večera je hotová aj bez varenia, čo v lete oceňujeme. Ak máte pocit, že sa opakujete, máme pre vás pár tipov. Naučte sa kombinovať šaláty a dresingy, pridajte k tomu malé šalátové dekorácie ako jedlé kvietky, orieškové lupienky či trochu exotiky v podobe jadierok z granátového jablka.