Grilované jahňacie kotlety a letný zemiakový šalát

 | 

25

 receptov

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na kotlety:

  • jahňacie kotlety
  • hrsť nasekanej mäty
  • pár snietok tymianu
  • vetvičku rozmarínu
  • pár lístkov čerstvého oregana
  • lyžičku sušeného oregana
  • 0,5 dcl olivového oleja
  • šťava z 1 citróna
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Na šalát:

  • 1 kg <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov
  • 2 lyžice kapár
  • 1 červená cibuľa
  • zväzok jarnej cibuľky
  • 5 kyslých uhoriek a podľa chuti 0,5 dcl laku z kyslých uhoriek
  • kôpor
  • olivový olej Extra Virgin (hľadajte v letáku Billa)
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Ingrediencie

Na kotlety:

  • jahňacie kotlety
  • hrsť nasekanej mäty
  • pár snietok tymianu
  • vetvičku rozmarínu
  • pár lístkov čerstvého oregana
  • lyžičku sušeného oregana
  • 0,5 dcl olivového oleja
  • šťava z 1 citróna
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Na šalát:

  • 1 kg <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov
  • 2 lyžice kapár
  • 1 červená cibuľa
  • zväzok jarnej cibuľky
  • 5 kyslých uhoriek a podľa chuti 0,5 dcl laku z kyslých uhoriek
  • kôpor
  • olivový olej Extra Virgin (hľadajte v letáku Billa)
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Grilované jahňacie kotlety sú skutočnou delikatesou, ktorú keď doplníte o ľahký zemiakový šalát s kaparami a kôprom dostanete luxusné letné jedlo. Očaríte ním celú rodinu aj svojich priateľov.

Grilované jahňacie kotlety a zemiakový šalát s kaparami

 

  1. Pripravíme si marinádu. V miske zmiešame nasekané bylinky s olejom a citrónovou šťavou, jemne osolíme a okoreníme.

  2. Naporcované jahňacie kotlety v marináde dobre obalíme a necháme zachladiť na niekoľko hodín alebo aj cez noc.

  3. Zemiaky uvarené v šupke očistíme, nakrájame na plátky a vo väčšej mise zmiešame s kaparami, nasekanou jarnou cibuľkou, na mesiačiky narezanou cibuľou, nadrobno nasekanými uhorkami, zalejeme olivovým olejom a lakom z kyslých uhoriek, premiešame.

  4. Zasypeme kôprom podľa chuti. Osolíme a okoreníme.

  5. Rozpálime si poriadne gril a kotlety grilujeme 2 až 3 minúty z oboch strán. Po odobratí z grilu necháme 3 minútky oddýchnuť.

  6. Podávame na letnej grilovačke, alebo záhradnej párty s chutnou letnou verziou zemiakového šalátu.