Horúce syrové toasty na panvici plnené jemnou mozzarellou potešia vaše deti, alebo celú rodinu napríklad v chladných dňoch. Sú veľmi sýte, preto ich môžete podávať napríklad, ako rýchlu večeru so zeleným listovým šalátom a paradajkovým dresingom.
Horúce toasty na panvici plnené mozzarellou
-
Toastové chleby si rozložíme a ostrým nožom odrežeme okraje, teda kôrku. Stačí naozaj len krajná časť.
-
Mozzarellu vyberieme z obalu a poriadne odkvapkáme. Nakrájame ju ostrým nožom na plátky. Kúsky mozzarelly potom uložíme na toast a priklopíme druhým toastom.
-
Kraje toastového chleba prstami poriadne popritláčame. Prsty si môžeme predtým namočiť v čistej vlažnej vode.
-
Takto pripravené chleby potom veľmi rýchlo, a len zľahka namočíme z obidvoch strán do mlieka. Potom ich v ďalšej miske obalíme v múke a nakoniec v poslednej miske obalíme vo vyšľahanom vajci. Plnené toasty hneď opečieme v panvici v rastlinnom oleji.
-
Plnené toasty vyberieme z panvice a necháme odkvapkať na tanieri na servítke. Podávame ich s omáčkou pripravenou z paradajkovej šťavy, alebo pretlaku. Omáčku, či dresing ešte ochutíme olivovým olejom a bylinkami.
- Toasty je vhodné podávať napríklad s rýchlym zeleným listovým šalátom z ľadového šalátu, alebo rukoly. Toasty sp sýte, preto nimi pokojne môžete nahradiť večeru a podávať ich ako hlavné jedlo.
- Náš tip: Toasty môžete skúsiť naplniť aj strúhanou mozzarellou, alebo iným strúhaným syrom.
- Na toasty môžete použiť biely aj grahamový, či celozrnný toastový chlieb.