Hovädzie mäso recept – hovädzie je síce cenovo náročnejšie než kuracie, či bravčové, no stojí za to si ho dať. Je totiž zdrojom bielkovín, tukov a sacharidov, potrebných pre rast svalstva, kôli čomu ho často nachádzame na jedálničku kulturistov. Je dôležitou súčasťou stravy, preto sme sa rozhodli dať vám tip na jeho netradičnú prípravu.
Hovädzie mäso recept – jedlo, ktoré nie je náročné na prípravu
Zahoďte predsudky o hovädzine,že je náročné ju dobre pripraviť. Tento recept je jednoduchý a naozaj si pochutnáte. Je ale dôležité dodržať postup prípravy. Hovädzie mäso sa v tomto recepte nevarí niekoľko hodín, no najskôr opeká na prudkom ohni. Rozpálený olej spôsobí, že sa narezané kocky rýchlym pražením uzavrie zvonku a vo vnútri zostáva šťavnaté, mäkučké. Šťavnatosť a krehkosť mäsa totiž priamo závisí od schopnosti udržať v ňom vodu.
- Mäso pokrájame na kocky asi 3×3 cm a opečieme ich na panvici na rozpálenom oleji.
- Vyberieme ho na tanier a do panvice pridáme cibuľu a cesnak.
- Potom pridáme mäso, čili, tymián, sójovú omáčku, škrob rozpustený v 1 dcl vody a dusíme do mäkka za občasného premiešania.
- Ak treba, prilejeme vodu.
- Nakoniec posypeme pažítkou a sezamom.
- Podávame s ryžou, alebo zelenou fazuľkou.
Sme veľmi radi, že ste náš recept vyskúšali. Určite dajte šancu aj tomuto receptu.