hruškový koláč

Voňavý hruškový koláč na jesenné dni

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 8 menších hrušiek
  • 1 citrón, bio
  • 2PL marhuľového džemu

Na cesto:

  • 150g masla
  • 100g cukru (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 vanilkový struk, výťažok
  • 1/2ČL mletej škorice
  • 3 vajcia
  • 125g krupicovej múky
  • 125g hladkej múky 00 špeciál
  • 2ČL vínneho kameňa (prášku do pečiva)
  • 1 štipka soli

Náš tip:

  • pred natieraním hrušiek džemom si džem mierne rozrieďte vodou. Lepšie sa vám bude natierať a vytvorí na hruškách jemnú, lesklú glazúru.
Ingrediencie
  • 8 menších hrušiek
  • 1 citrón, bio
  • 2PL marhuľového džemu

Na cesto:

  • 150g masla
  • 100g cukru (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 vanilkový struk, výťažok
  • 1/2ČL mletej škorice
  • 3 vajcia
  • 125g krupicovej múky
  • 125g hladkej múky 00 špeciál
  • 2ČL vínneho kameňa (prášku do pečiva)
  • 1 štipka soli

Náš tip:

  • pred natieraním hrušiek džemom si džem mierne rozrieďte vodou. Lepšie sa vám bude natierať a vytvorí na hruškách jemnú, lesklú glazúru.

Kto milujete hrušky, určite si nenechajte ujsť tento recept – sladké hrušky v kombinácii s vanilkou a škoricou prevoňajú váš byt a zaručia dobrú náladu. Skrátka hruškový koláč pre jesennú pohodu duše a tela 🙂

Nadýchaný hruškový koláč

Jeseň sa nám spája s nádhernými farbami, šumom lístia, prechádzkami pod jesenným slnkom, ale aj s dozrievaním ovocia na pečenie ako stvoreného. Dnes vám ponúkame netradičný hruškový koláč, ktorý poteší nielen maškrtné jazýčky, ale aj oči.

Postup
  1. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Hrušky ošúpeme a potrieme šťavou z citróna, aby sme spomalili hnednutie ovocia.
  2. Z masla, cukru, vanilky, škorice a nastrúhanej citrónovej kôry vymiešame hladkú hmotu, do ktorej potom postupne primiešame vajíčka (po jednom).
  3. V druhej mise zmiešame preosiatu hladkú múku s krupicou a vínnym kameňom (alebo práškom do pečiva). Všetko spolu dobre premiešame a potom veľmi opatrne primiešavame k vajíčkovej zmesi.
  4. Zmes vyklopíme do okrúhlej formy na pečenie o priemere cca 28 cm, dohladka uhladíme a vložíme po obvode hrušky. Tentokrát netypicky “na stojáka”.
  5. Pečieme 30 minút na 175 st. C prikryté opatrne alobalom, potom odokryjeme a pečieme na 150 st. C ešte 10-15 minút do zlatista.
  6. Po upečení necháme koláč 5 minút ochladnúť.
  7. Vyčnievajúce hrušky potrieme marhuľovým džemom (len jemne štetcom pretrieme) a pocukrujeme práškovým cukrom.

Ak ste športovcom, fitness nadšencom alebo máte záujem o zdravú stravu, určite kliknite sem a vyskúšajte ďalší jesenný recept, ktorý určite očarí každého, kto rád varí zdravé jedlo.