prestieranie

Jabĺčkovo-bylinkové jesenné prestieranie

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • jablká,
  • biele sviečky,
  • malú svetelnú reťaz na baterky,
  • bylinky a zelené halúzky,
  • biele látkové obrúsky (stačí kúsok bavlnenej alebo ľanovej látky),
  • prírodné dokorácie – drievko, celá škorica, jutový špagát…
Ingrediencie
  • jablká,
  • biele sviečky,
  • malú svetelnú reťaz na baterky,
  • bylinky a zelené halúzky,
  • biele látkové obrúsky (stačí kúsok bavlnenej alebo ľanovej látky),
  • prírodné dokorácie – drievko, celá škorica, jutový špagát…

Dlhé jesenné a zimné večery sú predurčené na pomalé  spoločné večere s rodinou,  priateľmi, či len vo dvojici. Spríjemnite si tieto už tak krásne chvíle ešte viac, zapáľte sviečky alebo rozhoďte na stôl male svetielka, pripravte si jednoduché ale nádherné prírodné dekorácie na jesnné prestieranie. Nepotrebujete hneď minúť kopec peňazí, stačí zájsť do záhrady pre pár kúskov ovocia, byliniek či zelene z prechádzky. 

Prírodné prestieranie

Inšpirujte sa napr. našim “jabĺčkovo-bylinkovým” tipom na prestieranie.  Zabudite na papierové jednorazové obrúsky drahé umelohmotné dekorácie.  Stavte na bavlnené obrúsky, špagáty a dekorácie z prírodých materiálov, a jemné textílie.

Ponúknite každému hrejivú deku, pohár horúceho čaju, alebo punču, navarte si obľúbené jedlo,  a vychutnávajte si spoločné chvíle.

Postup
  1. Z látky si nastriháme kúsky o veľkosti asi 30×30 cm a zložíme do požadovaného tvaru. Ak máme hotové obrúsky, použijeme tie.
  2. Kúsok drievka, konárika či celej škorice omotáme kúskom jutového špagátu. Spolu s bylinkou položíme na pripravený obrúsok a tým ozdobíme taniere na stole.
  3. Do stredu stola rozložíme jablká, biele sviečky, zelené konáriky, bylinky a svetelnú reťaz.