Multifunkčné jablkovo-mandľové smoothie
Tučný tvaroh si spolu s tukom v sebe zachoval viac minerálov a vitamínov ako jeho „light“ verzia. Jedná sa napríklad o vitamín A, ktorý je kritickým pri využití vápnika z tvarohu. Jablká sú aj vzhľadom na genotyp väčšiny z nás najvhodnejším a najprirodzenejším ovocím. Škorica pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a tým pádom nepriamo podporuje aj fyzickú zdatnosť, ktorá je esenciálna pre zachovanie pevných kostí a zdravých kĺbov.
Postup prípravy:
- Vopred namočené mandle v šupke spolu s nakrájaným jablkom vložíme do mixéra.
- Pridáme tvaroh s medom a škoricou.
- Na záver čistú, prefiltrovanú vodu podľa toho, akú konzistenciu chceme dosiahnuť.
Pozrite si zaujímavé video na tému smoothies:
Bez omáčky s Martinom Šmahelom | Sú smoothies zdravé?