jahodové crumble

Jahodové crumble s ovsenými vločkami a mascarpone

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
  • 400g jahôd
  • 1ČL kukuričného škrobu
  • 40g kryštálového cukru
  • 1 štipka soli

Posýpka:

Na podávanie mascarpone a / alebo šľahačka

Ingrediencie
  • 400g jahôd
  • 1ČL kukuričného škrobu
  • 40g kryštálového cukru
  • 1 štipka soli

Posýpka:

Na podávanie mascarpone a / alebo šľahačka

Jahodové crumble je jednoduchý dezert, ktorý poteší v lete so šľahačkou namiesto koláčika, alebo s bielym jogurtom na raňajky. Zimné verzie môžete pripravovať napríklad so zavarenými slivkami, alebo mrazenými malinami.

Jahodové crumble ako dezert, alebo sýte a chutné raňajky

  1. Jahody očistíme, pokrájame, premiešame so škrobom, cukrom, soľou a vložíme do pekáčika (asi 20×30 cm) vymasteného maslom.

  2. V mise zmiešame vločky, maslo, múku, soľ a práškový cukor. Jahody posypeme posýpkou a dáme do rúry predhriatej na 190 st. C na cca 30 minút. Potom vyberieme z rýry a necháma asi 15 minút chladiť.

  3. Podávame dozdobené šľahačkou vyšľahanou s mascarpone, alebo so zmrzlinou. Jahody so šľahačkou sú predsa klasická kombinácia. Pred podávaním posypeme napríklad jahodami s banánom, alebo broskyňou, či iným ovocím. Pečené crumble môžeme podávať aj s orieškami, alebo so strúhanou horkou čokoládou.

  4. Zimná verzia je skvelá ako teplé raňajky napríklad zo zavarených sliviek, či mrazeného lesného ovocia, s ktorého môžete pripravovať aj teplé raňajkové kaše.