Táto hustá kapustová polievka s teľacím mäsom je ako stvorená na chladné dni. Zahreje, zasýti a zároveň dodá telu potrebné vitamíny. Ako na ňu?
Kapustová polievka
Hlávková kapusta by si bezpochyby zaslúžila viac našej pozornosti. Okrem toho, že patrí medzi nízkokalorickú zeleninu, je bohatá na vlákninu a široké spektrum vitamínov. Najmä však obsahuje veľké množstvo vitamínu C, ktorý naše telo nutne potrebuje na posilnenie obranyschopnosti počas nastávajúceho chladného obdobia. Dokonale nahradí aj povestný slepačí vývar ako liek na prechladnutie.
Pripravte si preto s nami túto výživnú hustú polievku.
- V hlbokom hrnci si zohrejeme slnečnicový olej a podusíme na ňom na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Po chvíli pridáme na kocky nakrájané teľacie mäsko. Dusíme na miernom ohni cca 15-20 minút.
- Keď mäsko zmäkne, pridáme mrkvu a petržlen nakrájané na kolieska a kapustu nasekanú na polmesiačiky a poriadne premiešame.
- Po cca 10 minútach pridáme hladkú múku, mletú papriku, čierne korenie celé, bobkový list, ľubovoľne nakrájanú čerstvú papriku, paradajky a zemiak a znovu dobre premiešame.
- Potom zalejeme vodou tesne nad všetky ingrediencie a varíme na miernom ohni cca 30 minút. Občas premiešame, osolíme a po uvarení ešte dochutíme petržlenovou vňaťkou.
- Podávame s chlebíkom.
Kapustová polievka nielenže poteší vaše chuťové poháriky, ale posilní aj vašu imunitu. Vďaka hustej konzistencii a podávaniu s chlebom ju môžete servírovať aj ako hlavné jedlo. Želáme dobrú chuť.