Koláč z mandlí, plný zrelého sladkého ovocia a jemného tvarohového krému si môžete pripraviť z kombinácie mletých mandlí a múky, alebo aj ako bezlepkovú verziu len z madlí.
Koláč z mandlí, sviežeho tvarohu a zrelého ovocia
- Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie, ktorý sme predtým jemne potreli maslom.
- V miske zmiešame hladkú múku, mleté mandle, kypriaci prášok.
- V ďalšej miske prešľaháme do nadýchanej peny vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom. Prisypeme suché ingrediencie, šťavu z citróna a tvaroh. Všetko spolu premiešame a na záver do cesta metličkou vmiešame rozpustené maslo.
- Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Pichneme špáradlom do stredu a ak ho vytiahneme suché, koláč je upečený. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
- Tvaroh prešľaháme s pomazánkovým maslom, cukrom a vanilkou. Natrieme na korpus a obložíme čerstvým ovocím. Ozdobíme čerstvými bylinkami či jedlými kvetmi.