Uveríte nám, ak vám povieme, že tieto chutné jarné orechové rezy máte pripravené za menej ako 20 minút? Potom už len trpezlivo počkať, kým sa upečú a vychladnú a môžete si ich vychutnať. Chutné cesto potreté dobrým džemom a navrchu krehká a chrumkavá vrstva z bielkového snehu a orechov. Budete sa čudovať, ako rýchlo mizne z plechu!
Krehké orechové rezy
Krájanie tohto jarného koláčika nás baví. Pri každom záreze orechová vrstva jemne popraská a my už sa nevieme dočkať, kedy koláčik ochutnáme. Tento koláčik sa výborne hodí ku káve alebo čaju. Keďže nie je krémový, uskladnený v uzatvárateľnej nádobe vám vydrží aj týždeň.
- Múku zmiešanú s kypriacim práškom preosejeme.
- Pridáme práškový cukor, vanilku alebo vanilkový extrakt, na kúsky nakrájané zmäknuté maslo a žĺtky.
- Všetky suroviny premiešame varechou alebo lyžicou, kým sa nezačne formovať cesto.
- Potom ho vymiesime do hladkého a nelepivého cesta. Takto pripravené cesto môžeme hneď použiť, prípadne ho zabaliť do potravinovej fólie a nechať v chladničke odležať, kým sme pripravení koláč piecť.
- Cesto rukami rovnomerne roztlačíme na dno plechu (plech netreba vymastiť ani vymúčiť).
- Potom ho potrieme vrstvou džemu.
- Na orechovú vrstvu šľaháme bielky s cukrom do tuha. Keď sú vyšľahané, gumenou varechou zľahka primiešame orechy. Orechovú penu nanesieme na džem a uhladíme povrch.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov po dobu asi 30 minút.
- Necháme vychladnúť v plechu a potom krájame.
Rozmýšľate ako vyhnať deti od telvízorov a počítačov a zapojiť ich do domácich prác? Prečítajte si náš článok, veríme, že vás inšpiruje 🙂 Prečo a ako naučiť deti pomáhať v kuchyni