Priznajte sa, kto z vás aj v dospelosti stále miluje chuť a vôňu krupice. Vyskúšajte si ju tentokrát pripraviť netradične – ako pečený krupicový nákyp s marhuľami.
Nákyp nemusí byť len z ryže
Postup
- Zapekaciu misu vymastite maslom a vysypte strúhankou.
- Krupicu zmiešajte s mliekom a 1 polievkovou lyžicou cukru, priveďte do varu a za stálehomiešania povarte 4-5 minút.
- Oddeľte bielky od žĺtkov, z bielkov a cukru vyšľahajte krémový sneh.
- Do vlažnej kaše vmiešajte žĺtky zmiešané s limetkovou šťavou a postupne pridávajte sneh. Zmes vylejte do zapekacej misy, poukladajte odkvapkané ovocie a posypte mandľovými lupienkami.
- Pečte do zlatista 30-40 minút pri 160 stupňoch. Pred servírovaním krupicový nákyp, resp. jednotlivé porcie prelejte šťavou z kompótu a poprášte cukrom.