Kurací Stroganov je recept ušitý presne na mieru počas pracovného týždňa. Zaberie naozaj 15 až 30 minút a napriek tomu je to plnohodnotné jedlo. Kuracie mäsko, šampiňóny a smotana tvoria základ a sú skvelá kombinácia.
Kurací Stroganov so smotanou chutí s cestovinou, haluškami aj ryžou
- Recept je veľmi jednoduchý, aby sme čas využili naozaj dobre, začneme tým, že dáme na sporák priviesť do varu hrniec plný vody s trochou soli. Kým sa bude voda hriať, postaráme sa o zvyšok.
- Olúpeme a nakrájame cibuľu aj cesnak na jemno. Kuracie prsia tiež nakrájame, menšie kúsky budú skvele vyhovovať našim cestovinám.
- Čerstvé šampiňóny nemusíme umývať len ich pozdĺžne nakrájame na prúžky.
- Vo väčšej panvici alebo menšom hrnci rozpustíme 1 lyžicu masla a na ňom opečieme šampiňóny dozlata. Keď sú hotové z hrnca ich vyberieme.
- Ďalej pridáme druhú lyžicu masla, cibuľu aj cesnak. Chvíľku restujeme. Keď sa farba cibule začne meniť na zlatistú, pridáme nakrájané mäso a restujeme, kým nie je mäso orestované zo všetkých strán. Počas restovania pridáme trochu soli, korenia, červenú papriku a trochu koncentrovaného kuracieho vývaru.
- Ďalej ešte pridáme lyžičku dijonskej horčice a nakoniec celý téglik kyslej smotany. Všetko dobre premiešame, stiahneme plameň na menší a hrniec prikrytý pokrievkou necháme cca 5 minút ešte variť. Samozrejme občas skontrolujeme a premiešame.
- Cestoviny uvaríme podľa návodu a pridáme do omáčky v hrnci, môžeme použiť trochu (pár lyžíc) vody z cestovín, ak sa nám zmes zdá až príliš suchá.