Sezamové kuracie soté je recept na ideálnu rýchlu večeru alebo ľahký obed. Sójová omáčka perfektne dopĺňa chuť kuracieho mäsa.
Kuracie soté recept so sezamom a ryžou, ktorý si hneď obľúbite
Postup
- Najskôr si pripravíme omáčku na kuracie soté zmiešaním všetkých ingrediencií na omáčku.
- Potom si kuracie prsia nakrájame na kúsky. Nezabudneme mäso odblaniť, prípadne zbaviť šliach. Nakrájané mäso dáme do misky, okoreníme čiernym korením, pridáme vajce a 2 lyžice kukuričného škrobu. Všetko dobre premiešame.
- Na panvici si rozohrejeme dve lyžice oleja. Mäso zmiešané s vajíčkom a kukuričným škrobom na ňom opečieme do zlatista zo všetkých strán.
- Keď je mäso hotové, prilejeme omáčku, ktorú sme predtým dobre premiešali. Všetko necháme pár minút prevariť, kým omáčka začne bublať a hustnúť.
- Kuracie soté s omáčkou podávame s ryžou a trochou nakrájaných jarných cibuliek, prípadne podľa chuti posypeme sezamovými semienkami. Dobrú chuť.