Kuracie soté so zeleninou ako blesková večera, tzv. “minútka”. Ak máte pocit, že počas pracovného týždňa je dobrá večera nad vaše sily, máme pre vás rýchly a jednoduchý recept na kuracie soté, ktorý sa vám určite bude hodiť. Zeleninu môžete variovať podľa sezóny, alebo zásob v chladničke, či v mrazničke.
Kuracie soté so zeleninou s ryžou alebo do tortilly
- Kuracie mäso pokrájame na malé rezančeky. V mise ku kuraciemu mäsu pridáme korenie, sójovú omáčku, premiešame a necháme chvíľu (pár minút) stáť pri izbovej teplote.
- Ryžu poriadne prepláchneme v sitku pod tečúcou studenou vodou a dáme variť do hrnca spolu s 900 ml studenej vody. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 10-12 minút. Občas skontrolujeme.
- Cibuľu nakrájame na tenké prúžky.
- Na rozpálenú wok panvicu nalejeme niekoľko kvapiek oleja a pridáme cibuľu. Opečieme ju len trochu na silnejšom ohni.
- Potom pridáme mäso a pečieme sprudka niekoľko minút. Keď je mäso tak akurát, nie príliš vysušené, pridáme zeleninu a ešte niekoľko minút varíme, kým sa mrazená zelenina rovnomerne neprehreje.
- Je načase ochutnať a dochutiť soľou a korením. Ak ste nadšenci chilli, môžete pridať aj to.
- Kuracie soté servírujeme s ryžou alebo mladými zemiakmi, či zemiakovým pyré. Vždy je fajn pridať šalát. Pre deti môže byť jednoduchý šalát zo strúhanej mrkvy.
- Ak vám mäsová zmes zostane aj na ďalší deň, môžete si ju vychutnať napríklad v tortille s trochou syra, listovým šalátom alebo inou zeleninou a majonézou. Bude to príjemná obmena hlavne pre tých, ktorí nemajú radi opakovania jedálnička. Dobrú chuť k večeri.
- Ak ste nepoužili kuracie mäso bez kosti, ale ste ho orezali z celej časti kuraťa a ostali vám kosti so zbytkom mäsa, pripravte si zároveň výborný kurací vývar. Obsahuj kolagén, ktorý ochráni vaše kĺby.