Kuracie stehná s olivami a paradajkami

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 4 ks horné kuracie stehná (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 PL olivový olej
  • 1 zväzok mladej cibuľky
  • 2 strapce cherry paradajok
  • 150 g olív bez kôstky
  • 250 ml paradajkový pretlak

Kus kus:

  • 200 g kus kus
  • 400 ml horúca voda / vývar
  • ďalšie 4 PL olivový olej
  • zelenina
  • soľ, čerstvý majorán, sušený majorán, čierne korenie
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 4 ks horné kuracie stehná (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 PL olivový olej
  • 1 zväzok mladej cibuľky
  • 2 strapce cherry paradajok
  • 150 g olív bez kôstky
  • 250 ml paradajkový pretlak

Kus kus:

  • 200 g kus kus
  • 400 ml horúca voda / vývar
  • ďalšie 4 PL olivový olej
  • zelenina
  • soľ, čerstvý majorán, sušený majorán, čierne korenie

Kuracie stehná s olivami a paradajkami vám prevoňajú kuchyňu letom. Je to rýchla, svieža a voňavá večera. Príloha v podobe dobre ochuteného kus kusu urýchli podávanie jedla.

Kuracie stehná s olivami pre milovníkov južanských chutí

  1. Na rozohriatom oleji opečieme horné kuracie stehná.

  2. Mäso vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme na väčšie kúsky nakrájané mladé cibuľky, olivy a paradajky.

  3. Všetko krátko orestujeme a pridáme paradajkový pretlak. Potom vložíme späť kuracie stehná a bylinky ako majorán, alebo oregano.

  4. Všetko spolu podusíme pod pokrievkou.

  5. Kus kus zalejeme horúcou vodou, alebo zeleninovým vývarom a posolíme. Keď vsiakne tekutinu, pridáme olivový olej a nakrájané paradajky, vňať z cibuľky a bylinky a premiešame.

Pre viac skvelých receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.