kuracie stehná billa kulinárium

Štipľavé kuracie stehienka, ale kľudne aj krídelka

 | 

93

 receptov

Čas prípravy: 

12

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 1 kg malých kuracích stehien (spodných)
  • 80 g cibule
  • ½ čajovej lyžičky mletej červenej papriky
  • ½ čajovej lyžičky práškového čili
  • ½ čajovej lyžičky granulovaného cesnaku
  • 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého koriandru
  • olej na vyprážanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Náš tip:
  • Ak sú stehienka väčšie, narežte ich na mäsitejšom konci z jednej strany nožom až ku kosti – budú sa lepšie vyprážať.
Ingrediencie
  • 1 kg malých kuracích stehien (spodných)
  • 80 g cibule
  • ½ čajovej lyžičky mletej červenej papriky
  • ½ čajovej lyžičky práškového čili
  • ½ čajovej lyžičky granulovaného cesnaku
  • 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého koriandru
  • olej na vyprážanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Náš tip:
  • Ak sú stehienka väčšie, narežte ich na mäsitejšom konci z jednej strany nožom až ku kosti – budú sa lepšie vyprážať.

Už len pri pomyslení na obľúbené kuracie stehienka, pálivé krídelká či prsíčka v omáčke mnohým z nás začnú tiecť slinky. Vychutnajte si vyprážanie a marinovanie, pretože kuracie mäso je skutočnou hviezdou v hitparáde mäsových jedál.

Kuracie krídelko alebo stehienko?

Tentoraz sme neodolali pokušeniu vyskúšať jeho street food verziu.

Postup
  1. Ochuťte stehienka mletým čiernym korením a osoľte. Potom do nich starostlivo vklepte zmes mletej červenej papriky, čili a cesnaku. Nechajte tak 20-30 minút odležať.
  2. Na dno vhodnej panvice nalejte 1,5 až 2 cm oleja. Ubezpečte sa, že je dobre rozpálený, potom v ňom vypražte stehienka z obidvoch strán. Použite stredný plameň a vyprážajte, až kým stehná nebudú zlatočervené.
  3. Vyberte ich z panvice a poriadne z nich nechajte odkvapkať nadbytočný olej na papierovej kuchynskej utierke.
  4. Stehienka servírujte teplé, posypané nasekaným koriandrom a plátkami natenko nakrájanej cibule.