Kuracie tacos

Kuracie tacos pre deti a celú rodinu

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
  • 0,7 kg kuracích stehien bez kostí a kože (hľadajte v letáku BILLA)
  • Korenie na mäso podľa chuti
  • 1 lyžička mletej údenej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti (cca ½ lyžičky)
  • 1 -2 lyžice olivového oleja
  • Menšie tortily
  • Paradajky
  • ½ červenej cibule
  • 1 limetka
  • 1 avokádo
Ingrediencie
  • 0,7 kg kuracích stehien bez kostí a kože (hľadajte v letáku BILLA)
  • Korenie na mäso podľa chuti
  • 1 lyžička mletej údenej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti (cca ½ lyžičky)
  • 1 -2 lyžice olivového oleja
  • Menšie tortily
  • Paradajky
  • ½ červenej cibule
  • 1 limetka
  • 1 avokádo

Kuracie tacos je skvelá rýchla večera pre deti a celú rodinu. Poteší však aj hostí na malej párty. Či už máte tematický mexický večer, alebo ste milovníkmi street food receptov, toto jedlo je super chutný tip.

Kuracie tacos pre deti a celú rodinu

  1. Najskôr si nakrájame kuracie mäso na menšie kúsky. Potom ho vo väčšej mise zmiešame s korením na mäsom. Pri výbere korenia sa inšpirujte našimi surovinami, alebo použite vaše obľúbené.
  2. Pridáme aj 1 až 2 lyžice olivového oleja a veľmi dobre premiešame. Takto pripravené mäso necháme odpočívať aspoň pol hodiny v chlade. Ešte lepšie, ale ak bude v chladničke odpočívať cez noc.
  3. Pokiaľ máme naponáhlo, vrhneme sa rovno na prípravu salsy a ostatnej zeleniny na podávanie.
  4. Na salsu potrebujeme nakrájať cibuľu najemno a spolu s paradajkami a limetkovou šťavou ju premiešame v malej miske. Môžeme tiež pridať trochu vňate z koriandra. Po ochutnaní dochutíme trochou soli a korenia.
  5. Avokádo rozpolíme ostrým nožom, vyberieme jadro a vylúpneme ho za pomoci väčšej lyžice zo šupky. Môžeme ho nakrájať na menšie kúsky.
  6. Panvicu dobre rozohrejeme, olej potrebovať nebudeme, je ho dosť v naloženom mäse. V rozohriatej panvici mäso opečieme do zlatistej z oboch strán a potom ho ešte chvíľu necháme odpočívať.
  7. Zatiaľ čo mäso odpočíva, opečieme tortily na sucho na panvici, alebo v rúre. Stačí len niekoľko minút, aby neboli príliš tvrdé a nelámali sa.
  8. Mäso môžeme ešte nakrájať na tenšie pásiky a môžeme ich rovno servírovať v teplej tortile spolu so salsou, avokádom, prípadne zakvapkať ešte trochou šťavy z limetky. Dobrú chuť.
  9. Často s deťmi volíme tematické večere, ako napríklad naposledy bola mexická noc. Ja viem, hneď vás napadá chilli a všeličo pálivého. Aj keď tí väčší už chilli ochutnali a dokonca si ho aj obľúbili, stále u nás chilli nájdete až na stole na neskoršie dochutenie. Prídu si tak na chuť všetci malí aj veľkí „hombres“.