Lievance s malinovou omáčkou sú ľahké, chutné a zaručene budú chutiť všetkým členom rodiny. Kombinácia banánov v ceste a malinovej omáčky je neskutočné chutná a z obyčajného receptu sa stane zázrak 🙂 Tento recept je vhodný na raňajky, desiatu, olovrant alebo len tak, ak máte chuť na niečo sladké.
Raňajky, desiata, olovrant alebo len tak?
Postup
- Na platni rozohrejeme na miernom ohni panvicu na lievance. Zľahka ju potrieme tukom.
- Múku premiešame s kypriacim práškom a dáme do mixéra. Pridáme dva olúpané banány, vajcia a mlieko, mixér dobre uzavrieme a zmixujeme na hladké cesto.
- Medzitým sa nám panvica rozpálila a my môžeme cesto naliať do jednotlivých častí. Zmes vystačí asi na osem kusov.
- Pri pečení si všímame okraje. Keď už začínajú byť zlatisté, každý lievanec obrátime a dopečieme druhú stranu.
- Kým sa nám opečie zvyšok lievancov, uvaríme si maliny s cukrom. Aby bola omáčka jemná, môžeme ju precediť cez sito.
- Hotové lievance podávame s malinovou omáčkou a šľahačkou a v lete s chutnou zmrzlinou. Dobrú chuť!
Tip: Ak máte chuť na niečo nové, vyskúšajte náš recept na Japonské lievance, ktoré sú nadýchané ako obláčiky.