Lievance s malinovou omáčkou

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
  • 2 banány
  • 1 vajce
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 5 lyžíc múky
  • 50 – 60 ml mlieka
  • tuk na vyprážanie
  • 1 balenie malín čerstvých, alebo i mrazených
  • 3 lyžice cukru
  • šľahačka na podávanie
Ingrediencie
  • 2 banány
  • 1 vajce
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 5 lyžíc múky
  • 50 – 60 ml mlieka
  • tuk na vyprážanie
  • 1 balenie malín čerstvých, alebo i mrazených
  • 3 lyžice cukru
  • šľahačka na podávanie

Lievance s malinovou omáčkou sú ľahké, chutné a zaručene budú chutiť všetkým členom rodiny. Kombinácia banánov v ceste a malinovej omáčky je neskutočné chutná a z obyčajného receptu sa stane zázrak 🙂 Tento recept je vhodný na raňajky, desiatu, olovrant alebo len tak, ak máte chuť na niečo sladké.

Raňajky, desiata, olovrant alebo len tak? 

Postup

  1. Na platni rozohrejeme na miernom ohni panvicu na lievance. Zľahka ju potrieme tukom.
  2. Múku premiešame s kypriacim práškom a dáme do mixéra. Pridáme dva olúpané banány, vajcia a mlieko, mixér dobre uzavrieme a zmixujeme na hladké cesto.
  3. Medzitým sa nám panvica rozpálila a my môžeme cesto naliať do jednotlivých častí. Zmes vystačí asi na osem kusov.
  4. Pri pečení si všímame okraje. Keď už začínajú byť zlatisté, každý lievanec obrátime a dopečieme druhú stranu.
  5. Kým sa nám opečie zvyšok lievancov, uvaríme si maliny s cukrom. Aby bola omáčka jemná, môžeme ju precediť cez sito.
  6. Hotové lievance podávame s malinovou omáčkou a šľahačkou a v lete s chutnou zmrzlinou. Dobrú chuť!

Tip: Ak máte chuť na niečo nové, vyskúšajte náš recept na Japonské lievance, ktoré sú nadýchané ako obláčiky.