cheesecake bez vajec a múky

Cheesecake bez vajec a múky s malinami

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 100 g mandľovej múky
  • 70 g masla (hľadajte v letáku BILLA)
  • 50 g ryžovej (alebo kokosovej či inej prirodzene bezlepkovej múky neutrálnejšej chuti)
  • štipka soli
  • 50 g kokosového cukru

Na plnku:

  • 250 g gréckeho jogurtu
  • 250 g šľahačky
  • 250 g jemného hladkého tvarohu
  • 6 plátkov želatíny
  • kôra a šťava z polovice chemicky neošetreného citróna
  • 0,5 – 1 dcl javorového alebo agávového sirupu (podľa toho, akú intenzitu sladkej chuti máte radi)
  • cca 300 g malín (môže byť aj iné ovocie)

cheesecake

Ingrediencie

Na cesto:

  • 100 g mandľovej múky
  • 70 g masla (hľadajte v letáku BILLA)
  • 50 g ryžovej (alebo kokosovej či inej prirodzene bezlepkovej múky neutrálnejšej chuti)
  • štipka soli
  • 50 g kokosového cukru

Na plnku:

  • 250 g gréckeho jogurtu
  • 250 g šľahačky
  • 250 g jemného hladkého tvarohu
  • 6 plátkov želatíny
  • kôra a šťava z polovice chemicky neošetreného citróna
  • 0,5 – 1 dcl javorového alebo agávového sirupu (podľa toho, akú intenzitu sladkej chuti máte radi)
  • cca 300 g malín (môže byť aj iné ovocie)

cheesecake

To pravé na leto – low carb cheesecake bez vajec a múky s ovocím. Žiadne výčitky svedomia, že sme si dopriali dezert v čase, keď sa snažíme udržať „figúru“ do plaviek. Táto jednoduchá torta potrebuje len pár minút v rúre, zvyšok vám zariadi chladnička. A aj preto je malinový low carb cheesecake taký lákavý najmä počas teplých dní, pretože sa servíruje vychladený. Už si nemusíte odriekať sladké dobroty ani v lete.

Cheesecake bez vajec a múky a predsa sladký a zdravý

Ideálny dezert na leto, ktorým ulahodíte skutočne každému. Tento vychladený cheesecake neobsahuje múku, vajcia, ani rafinovaný cukor, ale napriek tomu sa ho nebudete vedieť dojesť, pretože na chuti mu ubrané nebolo!

Postup
  1. Zo všetkých prísad (okrem prísad na plnku) vypracujeme cesto, ktoré môžeme dať trochu zachladiť do chladničky, aby sa nelepilo.
  2. Stuhnuté cesto rukami natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm.
  3. Pečieme ho v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 15 minút.
  4. Medzitým si do misky so studenou vodou dáme napučať plátky želatíny asi na 10 minút.
  5. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Jogurt, tvaroh, citrónovú šťavu a kôru a javorový sirup vymiešame. Napokon do jogurtovej masy rozmiešame za hrsť malín (môžeme ich predtým rozmixovať). Celý cheescake tak nadobudne krásnu ovocnú chuť a farbu.
  6. Odoberieme asi tretinu jogurtovej zmesi a 1 PL šľahačky a na slabom plameni ju prihrejeme (pozor, nesmieme prevárať). Do zohriatej zmesi vložíme vyžmýkanú želatínu a miešaním ju rozpustíme. Celú túto zmes potom vlejeme do zvyšku jogurtovej masy, rozmiešame a zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku.
  7. Vlejeme do tortovej formy a dáme do chladničky ideálne cez noc, aby želatína riadne stuhla.
  8. Na druhý deň odoberieme asi tretinu malín, rozmixujeme ich s lyžicou javorového sirupu. Touto polevou polejeme hotový stuhnutý cheescake a dozdobíme čerstvými malinami.

Ak dávte prednosť klasike určite vás poteší recept na cheesecake s neodolateľnou kombináciou jahôd a čokolády: Tvarohový cheesecake s čokoládou a jahodami – videorecept.