makove mafiny

Makové mafiny s višňami a smotanovou čiapočkou

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie

Na cca 12 až 15 ks:

  • 250 až 300 g mletý mak
  • 1/2 prášok do pečiva
  • 4 vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
  • 180 g cukor
  • väčšia hrsť vykôstkovaných višní, alebo čučoriedok

Na ozdobenie:

  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 Clever smotanová nátierka
  • 2 PL mletého maku
  • 2 PL práškového cukru
Ingrediencie

Na cca 12 až 15 ks:

  • 250 až 300 g mletý mak
  • 1/2 prášok do pečiva
  • 4 vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
  • 180 g cukor
  • väčšia hrsť vykôstkovaných višní, alebo čučoriedok

Na ozdobenie:

  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 Clever smotanová nátierka
  • 2 PL mletého maku
  • 2 PL práškového cukru

Makové mafiny s višňami upečené len z maku bez múky, potešia milovníkov zdravého maku a aj “bezlepkáčov”. Verte, že kombinácia maku a višní je tá pravá.

Makové mafiny s višňami a ľahkým smotanovým krémom určite nebudete piecť len raz

 

 

  1. Mletý mak premiešme s práškom do pečiva.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a do vyšľahanej zmesi pridáme mak.
  3. Do cesta zľahka vmiešame ovocie.
  4. Cestom naplníme mafinové formy do 2/3.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. Celzia cca 20 minút.
  6. Šľahačku vyšľaháme spolu s smotanovou nátierkou, alebo mascarpone. Do krému pridáme mletý mak a práškový cukor.
  7. Vychladnuté mafiny ozdobíme krémom, makom a višňami alebo iným sezónnym ovocím.

Stovky skvelých a chutných receptov na vás čakajú na našej stránke receptykulianrium.sk.