Mandarinková torta

Mandarinková torta so šľahačkou

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Suroviny na tortu s priemerom 20 cm:

Krém:

Ingrediencie

Suroviny na tortu s priemerom 20 cm:

Krém:

Mandarinková torta je dokonalé spojenie horkej čokolády, jemného tvarohovo-smotanového krému a sladkých mandarínok. Táto kombinácia je nádherná nie len chuťovo, ale aj vizuálne.

Mandarinková torta je potešenie pre mlsné jazýčky a lahodí aj oku

  1. Čokoládu si roztopíme v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli a necháme chladnúť.
  2. Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom zašľahávame žĺtky. Potom primiešame po lyžiciach roztopenú vychladenú čokoládu. Pridáme mlieko. Ručnou metličkou zamiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec zamiešame opatrne vyšľahaný sneh.
  3. Formu vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie.
  4. Do formy vylejeme cesto, urovnáme a pečieme približne 45 minút pri 180 °C. Či je korpus prepečený, otestujeme špajlou.
  5. Korpus necháme vo forme trochu schladnúť, potom ho vyklopíme a necháme na mriežke úplne vychladnúť.
  6. Na krém si vyšľaháme šľahačku s cukrom a potom metličkou zamiešame tvaroh.
  7. Mandarínky scedíme, sirup si ponecháme. Korpus prerežeme na tri časti, spodnú časť pokvapkáme sirupom a potrieme časťou krému. Obložíme mandarínkami a zakryjme druhým korpusom a postup zopakujeme s tretím.
  8. Vrch a boky torty potrieme krémom a odložíme do chladničky odpočinúť. Pred podávaním obložíme karamelizovanými mandarínkami. Môžeme ozdobiť čerstvou mätou.
  9. Karamelizované mandarínky: Mandarínky ošúpeme a snažíme sa odstrániť väčšinu bielych vlákien z povrchu. Nakrájame ich na 1 cm hrubé plátky. V panvici roztopíme cukor, keď začne hustnúť a topiť sa na karamel, pridáme plátky mandarínok a chvíľku spolu prehrejeme. Otočíme a prehrejeme aj z druhej strany. Necháme vychladnúť a ozdobíme nimi tortu.