Marinovaná krkovička na letný gril, alebo do rúry je overené a chutné jedlo. Záleží však na marináde.
Marinovaná krkovička bude skvelá, či už sa ju rozhodnete grilovať alebo upiecť v plechu
- Najskôr si pripravíme marinádu, v ktorej mäso necháme minimálne 1 hodinu marinovať, môžeme však marinovať až 3 dni.
- Na marinádu si očistíme cibuľu, cesnak a umyjeme bylinky. Môžeme požiť aj čerstvé oregano. Na prípravu marinády použijeme mixér. Ak však nemáme mixér po ruke, nič sa nedeje, len všetky suroviny nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.
- Do mixéra vlejeme olej, ocot, vhodíme cesnak, prepolenú cibuľu, čerstvú petržlenovú vňať a oregano. Ochutíme soľou, korením a chilli. S chilli opatrne, odporúčam ochutnať akú silnú papričku používame.
- Všetky suroviny následne zmixujeme spolu na hladkú marinádu.
- Mäso nakrájané na plátky naložíme do marinády a necháme v chladničke odpočívať.
- Pred pečením rozohrejeme gril alebo rúru na 180 stupňov Celzia a dáme si variť olúpané zemiaky.
- Mäso prikryjeme napríklad alobalom a dáme piecť približne na jednu hodinu v plechu.
- Ak mäso grilujeme, počas opekania používame marinádu na podlievanie.
- Servírujeme s popučenými zemiakmi a trochou čerstvých byliniek. Dobrú chuť