Originálne a nové maslové sušienky, ktoré vám v krabičke vydržia až mesiac. Plniť ich môžete podľa chuti pastou z fazuliek adzuki, ale aj marcipánom, či makom.
Chutné a efektné maslové sušienky s dlhou trvanlivosťou
-
Adzuki fazuľu varíme do mäkka, asi 1,5 až dve hodiny. Fazuľu následne pretlačíme ako zemiaky a zmiešame s cukrom a kokosovou múčkou. Z vychladnutej pasty si vyrobíme cca 16 až 20 guľôčok. Pastu možno nahradiť napríklad mletým makom povareným s mliekom a cukrom, alebo pravým marcipánom.
-
V mise si pripravíme vodové cesto z masla, múky a cukru a nakoniec prilievame vodu. Cesto necháme oddýchnuť 10 minút. Potom z neho narobíme rovnaký počet guľôčok. V druhej mise pripravíme maslové cesto a tiež si z neho urobíme rovnaký počet guľôčok.
-
Guľôčku z vodového cesta rozvaľkáme na placku o priemere asi 10 cm. Vložíme doň guľku z mastného cesta a uzavrieme ju. Znovu rozvaľkáme na pozdĺžnu elipsu a zrolujeme ako rožok a zopakujeme ešte raz alebo dvakrát. Tak spracujeme všetky guľky. Nakoniec si znovu rozvaľkáme placku o priemere 10cm a vložíme do nej marcipán, alebo adzuki pastu. Uzavrieme cestom ako guľky a zopakujeme so zvyškom.
-
Potom si vezmeme guľku, položíme si ju na dosku, jemne pritlačíme na placku o hrúbke asi 15mm. Nožom placku narežeme 5x od okraja do stredu na 1/3 priemeru, takže nám vznikne kvietok. Medzi jednotlivými lístkami ešte nožom zarežeme, ale už neprerežeme. V strede koláčika spravíme malú priehlbinku. Koláčiky položíme na papierom vystlaný plech a natrieme ich rozšľahaným žĺtkom. Do stredu koláčika nasypeme zopár semienok sezamu.
-
Rúru predhrejeme na 200 st. C a pečieme asi 20-25 minút, alebo do zlatista. Necháme vychladnúť a môžeme odložiť do vzduchotesnej nádoby. Koláčiky vydržia približne mesiac.