Máte málo času a veľký hlad? V tom prípade sú tieto cestoviny z jedného hrnca ideálne. Tento rýchly a chutný recept je obľúbený vo svete najmä kvôli svojej nenáročnej príprave a úspore v umývaní riadov.
Cestoviny z jedného hrnca
Na prípravu takéhoto sýteho obedu alebo výdatnej večere potrebujete len jeden hrniec, prípadne jednu väčšiu panvicu, do ktorej naukladáte všetky suroviny a cestoviny sa uvaria takmer samé 🙂
Postup
- Zohrejte olej v hlbokom hrnci alebo vo väčšej hlbokej panvici a za stáleho miešania cca 5 minút poduste mleté hovädzie mäso.
- Prebytočný tuk odlejte a primiešajte neuvarené cestoviny, ktoré podlejete zeleninovým vývarom a paradajkovým pretlakom.
- Zmes osoľte, okoreňte a priveďte k varu, prikryte pokrievkou a na miernom ohni nechajte bublať cca 13-15 minút, pokým cestoviny nie sú uvarené al dente.
- Následne primiešajte na kocky nakrájané rajčiny, kukuricu a premiešajte. Primiešajte nastrúhaný syr a ozdobte plátkami avokáda a koriandrovými lístkami.
Ako pripraviť dokonalé cestoviny?
- na každých 100 gramov cestovín by mal byť v hrnci liter vody
- vodu solíme, až keď vrie
- nezabudnite ich pravidelne premiešať, inak sa zlepia
- do vody nepridávame olej, ten použijeme, až keď ich scedíme
Viac sa dočítate v našom článku Cestoviny – vedeli ste, že ich existuje okolo 300 druhov? Koľko z nich poznáte vy?