Cestoviny

Mexické cestoviny z jedného hrnca

 | 

16

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 500 g hovädzieho na jemno pomletého mäsa
  • 500 g cestovín typu penne alebo fusilli
  • 500 g paradajkový pretlak
  • 0, 5 l zeleninový vývar
  • 2 väčšie mäsité paradajky
  • 150 g kukurice z konzervy (po prípade si uvarte 1 ks čerstvej kukurice)
  • 150 g tvrdého syru typu cheddar
  • 1 avokádo
  • za hrsť nasekaných čerstvých koriandrových lístkov
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • soľ

billa

Ingrediencie
  • 500 g hovädzieho na jemno pomletého mäsa
  • 500 g cestovín typu penne alebo fusilli
  • 500 g paradajkový pretlak
  • 0, 5 l zeleninový vývar
  • 2 väčšie mäsité paradajky
  • 150 g kukurice z konzervy (po prípade si uvarte 1 ks čerstvej kukurice)
  • 150 g tvrdého syru typu cheddar
  • 1 avokádo
  • za hrsť nasekaných čerstvých koriandrových lístkov
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • soľ

billa

Máte málo času a veľký hlad? V tom prípade sú tieto cestoviny z jedného hrnca ideálne. Tento rýchly a chutný recept je obľúbený vo svete najmä kvôli svojej nenáročnej príprave a úspore v umývaní riadov. 

Cestoviny z jedného hrnca

Na prípravu takéhoto sýteho obedu alebo výdatnej večere potrebujete len jeden hrniec, prípadne jednu väčšiu panvicu, do ktorej naukladáte všetky suroviny a cestoviny sa uvaria takmer samé 🙂

Postup
  1. Zohrejte olej v hlbokom hrnci alebo vo väčšej hlbokej panvici a za stáleho miešania cca 5 minút poduste mleté hovädzie mäso.
  2. Prebytočný tuk odlejte a primiešajte neuvarené cestoviny, ktoré podlejete zeleninovým vývarom a paradajkovým pretlakom.
  3. Zmes osoľte, okoreňte a priveďte k varu, prikryte pokrievkou a na miernom ohni nechajte bublať cca 13-15 minút, pokým cestoviny nie sú uvarené al dente.
  4. Následne primiešajte na kocky nakrájané rajčiny, kukuricu a premiešajte. Primiešajte nastrúhaný syr a ozdobte plátkami avokáda a koriandrovými lístkami.

Ako pripraviť dokonalé cestoviny?

  • na každých 100 gramov cestovín by mal byť v hrnci liter vody
  • vodu solíme, až keď vrie
  • nezabudnite ich pravidelne premiešať, inak sa zlepia
  • do vody nepridávame olej, ten použijeme, až keď ich scedíme

Viac sa dočítate v našom článku Cestoviny – vedeli ste, že ich existuje okolo 300 druhov?  Koľko z nich poznáte vy?