Žiadna párty sa nezaobíde bez obľúbených jednohubiek. Slaných či sladkých. Určite to poznáte, keď sa pipláte s jednohubkami a vytvárate rôzne detaily, či už robíte oči z olív, alebo ukladáte na milimetre narezané kúsky ovocia a aj tak nezožnete úspech, pretože všetci jedia obyčajné chlebíčky. Jednou z možností pohostiť sú aj minipalacinky ako jednohubky. Palacinky má predsa rád každý a navyše sa s tým nemusíte piplať.
Minipalacinky na špáradle, po ktorých sa len zapráši
Palacinky ako jednohubky v sebe spájajú hneď niekoľko dobrých vecí – sú pripravené z najobľúbenejšieho sladkého jedla, máte ich raz dva hotové a s trochou fantázie z nich vykúzlite nielen potešenie pre hladné bruško, ale aj pre oči. Na akejkoľvek oslave sa minú bez všimnutia, obzvášť nimi potešíte deti.
- Vo väčšej mise premiešame suché ingrediencie.
- Pridáme k nim mlieko izbovej teploty a rozšľahané vajcia.
- Zamiešame a pomocou metličky vymiešame hladké cesto.
- Cesto necháme aspoň 10 minút postáť.
- Panvicu s nepriľnavým povrchom zľahka potrieme olejom a necháme dobre rozohriať.
- Pomocou polievkovej lyžice pomaly nalievame na panvicu minipalacinky. Opekáme ich krátko z oboch strán.
- Hotové minipalacinky natrieme lieskovo-orieškovou plnkou a vrstvíme do malých vežičiek.
- Dozdobíme ich čerstvým ovocím, pripichneme špáradlom a poprášime práškovým cukrom.
Palacinky ako jednohubky si môžeme pripraviť aj vo vanilkovej verzii. Postupujeme podľa receptu vyššie, len vynecháme kakao a do cesta pridáme trochu nastrúhanej citrónovej kôry z polovice citróna. Vanilkové palacinky sa výborne hodia s tvarohovou plnkou, na ktorú vymiešame 150 g jemného tvarohu s 2-3 PL práškového cukru, pridáme trochu citrónovej šťavy a touto plnkou natierame minipalacinky a vrstvíme ich do vežičiek.
Želám dobrú chuť a veselú zábavu.