Mletý rezeň zeleninový

Zeleninový mletý rezeň – chutné ľahké jedlo

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

Reďkovkový šalát:

  • 2 zväzky reďkovky
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Šťava z polovice citróna
  • Čerstvá pažítka a jarná cibuľka
  • Soľ a mleté čierne korenie
Ingrediencie

Na 4 porcie:

Reďkovkový šalát:

  • 2 zväzky reďkovky
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Šťava z polovice citróna
  • Čerstvá pažítka a jarná cibuľka
  • Soľ a mleté čierne korenie

Mletý rezeň zo zeleniny nie je jedlo iba pre vegetariánov. Je lahodný a chrumkavý a chutný. Môže to byť dobrý tip na nedeľný obed alebo finger-food na párty. Vyskúšajte tieto výborné zeleninové rezne s jemnou zemiakovou kašou a jogurtovo-reďkovkovým šalátom.

Mletý rezeň zo zeleniny s chrumkavými reďkovkami

  1. Karfiol, brokolicu a mrkvu uvaríme do polomäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Potom ju nasekáme, alebo na hrubšom strúhadle nastrúhame, či namelieme na mlynčeku na malé kúsky, alebo pevnejšiu kašu. Môžeme použiť aj vidličku.
  2. Do zeleninovej zmesi pridáme nastrúhanú posolenú cuketu, z ktorej sme vytlačili všetku tekutinu. Ďalej pridáme hrášok, vajíčka, syr, múku a všetko spolu premiešame. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, nasekanými bylinkami (môžu byť aj sušené).
  3. Zahustíme strúhankou, tak aby zmes držala pohromade. Odložíme do chladničky.
  4. Medzitým si pripravíme z uvarených zemiakov, masla a mlieka jemnú zemiakovú kašu.
  5. Zo zeleninovej zmesi potom navlhčenými rukami tvarujeme menšie placky, obalíme ich v trojobale a vysmážame na strednej teplote v repkovom oleji z oboch strán dozlata. Placky sú jemné, ak sa vám pri obaľovaní rozpadajú, vyformujte z nich radšej menšie fašírky. Budú rovnako chutné. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku od prebytočného oleja.
  6. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou.
  7. Na jar je skvelé podávať k takémuto vegetariánskemu obedu napríklad chrumkavý reďkovkový šalát. Reďkovky umyjeme, nakrájame na silnejšie plátky, premiešame s jogurtom, olivovým olejom, citrónovu šťavou, soľou korením, nasekanou pažítkou a jarnou cibuľkou.
  8. Ďalšie tipy na vegetariánske jedlá si môžete pozrieť vo foto receptoch, alebo dokonca video receptoch v sekcii Vegetariánske jedlá. Vyprážané šampiňóny sú jeden z najobľúbenejších zeleninových receptov. So syrovým dipom budú obzvlášť lákavé. Nebudete používať klasický trojobal, takže to bude rýchle a jednoduché. Ak môžete použite panko strúhanku. Je vyrobená výlučne bez kôrky a okraja, teda je jemnejšia a chrumkavejšia.
  9. Vegetariánske skvelé syrové lasagne sú presne to jedlo, v ktorom mäsko nikomu nechýba. Obľúbené syrové lasagne sú pripravené podľa originálneho receptu aj s bešamelovou omáčkou a parmezánom, ktoré tomu jedlu dodajú vláčnosť, hebkosť a tú pravú chuť.