Teplá mliečna ryža s voňavými horúcimi malinami, či lesným ovocím je skvelá ako teplé raňajky v chladné ráno. Môžete ju však podávať aj ako rodinný dezert. Mliečna ryža bude výborná aj s horúcimi slivkami, alebo teplým slivkovým kompótom so škoricou.
Mliečna ryža s horúcimi malinami alebo iným ovocím
-
Ryžu varíme vo vode na slabom plameni spolu so škoricou, klinčekmi a badiánom za občasného miešania, aby sa nám zospodu „neprichytila“. Až keď je ryža trochu mäkká pridáme mlieko a neskôr cukor a opäť miešame.
-
Do malého hrnca dáme mrazené ovocie podľa chuti. Prevaríme a zredukujeme (odparíme tekutinu) na požadovanú hustotu. My sme použili maliny, ale výborná je aj zmes lesného ovocia. K škoricovej mliečnej ryži sa perfektne hodia aj povarené a zredukované mrazené slivky alebo slivkový kompót.
-
Na malej panvičke na sucho opečieme plátky kokosu. Kokos je opečený rýchlo, preto panvičku “strážime”. Kokos začne rýchlo hnednúť a krásne voňať.
-
Mliečnu ryžu podávame teplú, napríklad ako zimné raňajky alebo večeru pre deti. Na každú porciu pridáme veľkú a voňavú porciu povareného a trochu zredukovaného mrazeného ovocia. Použiť môžeme aj kompótové ovocie ako slivky, marhule, či mandarínky. V zime však skvelo chutí s horúcim v hrnci zredukovaným ovocím.
- Ako čerešničku na tortu môžete na kašu pridať orestovaný, voňavý a chrumkavý kokos.