Morčacie guľky so sušenými paradajkami a ricottou

 | 

25

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na morčacie guľky:

Na omáčku:

  • 400 ml BILLA BIO lúpaných paradajok
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 menšiu šalotku
  • 2 ks nového korenia
  • 1 bobkový list
  • 1 PL hnedého cukru
  • Hrsť nasekanej bazalky
  • 0,5 dcl bieleho vína
  • 1 ČL sušeného oregana
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štvorfarebné korenie a chilli
  • Olivový olej extra panenský
Ingrediencie

Na morčacie guľky:

Na omáčku:

  • 400 ml BILLA BIO lúpaných paradajok
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 menšiu šalotku
  • 2 ks nového korenia
  • 1 bobkový list
  • 1 PL hnedého cukru
  • Hrsť nasekanej bazalky
  • 0,5 dcl bieleho vína
  • 1 ČL sušeného oregana
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štvorfarebné korenie a chilli
  • Olivový olej extra panenský

Morčacie guľky so sušenými paradajkami a ricottou sú jedlo, na ktorom si pochutia deti aj dospelí, skrátka celá rodina.

Morčacie guľky so špagetami vo voňavej omáčke

  1. Mleté morčacie mäso dobre zmiešajte s korením, špenátom, petržlenovou vňaťou, parmezánom a ricottou.

  2. Do zmesi pridajte aj nasekané sušené paradajky a nasekaný špenát. Dobre osoľte a okoreňte. Poriadne premiešajte.

  3. Mokrými rukami tvarujte menšie guľky a pečte ich na papieri na pečenie 25 minút na 220 stupňov.

  4. Na olivovom oleji orestujte nadrobno nasekanú šalotku. Zasypte cukrom a skaramelizujte. Pridajte tiež cesnak a podlejte bielym vínom.

  5. Prilejte pretlak a lúpané BILLA BIO paradajky. Doplňte o nové korenie a bobkový list, podlejte trochou vody a povarte.

  6. Do omáčky potom vložte špagety uvarené al dente a morčacie guľky. Dobre premiešajte a na záver posypte parmezánom a nasekanou bazalkou.