Morčacie mäso s hráškom a zemiakovou kašou pre deti

Morčacie mäso s hráškom a zemiakovou kašou pre deti

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

75

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • ¾ kg až 1 kg morčacích pŕs (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 lyžička masla
  • trocha oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • soľ a obľúbené bylinky, napríklad tymianu
  • 500 ml vývaru kuracieho alebo morčacieho
  • na zahustenie 1 až 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 250 g mrazeného alebo čerstvého hrášku
  • 1 lyžica masla

Na zemiakovú kašu:

Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • ¾ kg až 1 kg morčacích pŕs (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 lyžička masla
  • trocha oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • soľ a obľúbené bylinky, napríklad tymianu
  • 500 ml vývaru kuracieho alebo morčacieho
  • na zahustenie 1 až 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 250 g mrazeného alebo čerstvého hrášku
  • 1 lyžica masla

Na zemiakovú kašu:

‘Morčacie mäso recepty’ sú veľmi vyhľadávané na internete, pretože morčacie mäso v kombinácii s hráškom a zemiakovou kašou sú takou detskou klasikou, ktorú majú skoro všetky deti rady. Skúsenosti ma naučili, že deti majú rady klasiku a nepotrebujú jedlá ozvláštňovať.  Na rebríčku obľúbenosti sa u nás doma už niekoľko rokov drží “mäsko so šťavičkou a hráškom.”

Morčacie mäso recepty – prsia s hráškom a zemiakovou kašou pre deti

 

  1. Najprv si predhrejeme rúru na 175 stupňov Celzia. Morčacie prsia dobre osušíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na štvrte. V pekáčiku na sporáku rozpustíme 1 lyžičku masla s trochou oleja. Z oboch strán v ňom sprudka opečieme morčacie prsia z oboch strán. Počas opekania mäso posolíme. Keď je mäso na povrchu zlatisté, odložíme ho na chvíľu bokom. Do výpeku pridáme cibuľu a tiež sprudka opečieme dozlata.
  2. Potom mäso vrátime späť , všetko zalejeme vývarom a pridáme bylinky. Pekáčik prikryjeme pokrývkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 1 hodinu.
  3. Medzitým si olúpeme zemiaky a dáme ich nakrájané variť do osolenej vody s trochou celej rasce. Varíme do mäkka cca 20 min. Mäkké zemiaky zlejeme a pridáme trochu masla a mlieka a vymixujeme na hladké zemiakové pyré.
  4. Úplne jednoducho ešte pripravíme hrášok, ktorý budeme s mäsom podávať. Čerstvý alebo mrazený hrášok chvíľu podusíme na troche masla v hlbokej panvici. Počkáme, až sa v prípade mrazeného hrášku odparí voda.
  5. Mäkké mäso môžeme vybrať z pekáča a prikryť alobalom. Šťavu z mäsa zlejeme cez jemné sito do malého hrnca a dáme variť. Potrebujeme šťavu trochu zredukovať. Šťava tak získa na chuti. Varíme ju takto niekoľko minút na miernom ohni, kým sa voda pomaly odparuje. Ak chceme šťavu trochu zahustiť, môžeme použiť trochu kukuričného škrobu rozmiešaného v studenej vode. Na záver pridáme ešte kúsok masla pre jemnosť. Dobrú chuť!

Pre ďalšie recepty billa kulianarium kliknite sem.