Snívate o skvelom dezerte? Tvarohový krémeš vás ohúri. A vôbec to nebude náročné. Ak máte navyše radi tvaroh, tak čítate tie správne riadky. Vyskúšajte tvarohový krémeš z lístkového cesta pre maškrtné jazýčky. Je rýchly a jednoduchý.
Tvarohový krémeš skvelý a prekvapivo rýchly
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky potom najlepšie v kuchynskom robote spolu so 150 g cukru ušľaháme. Pridáme trochu sušenej vanilky, ak nemáme časť cukru nahradíme vanilkovým cukrom. Následne môžeme pridať mlieko, tvaroh, dva zlaté klasy a ešte raz prešľaháme.
- Keď za nás kuchynský robot dokončuje miešanie tvarohového krému, my si medzitým na hlbší plech dáme lístkové cesto, môžeme použiť papier na pečenie, ktorý je prilepený z jednej strany lístkového cesta.
- Lístkové cesto môžeme ešte zľahka na niekoľkých miestach poprepichovať vidličkou, nebudú sa tak v ňom robiť zbytočné bubliny.
- Na cesto vylejeme tvarohový krém a všetko dáme opatrne piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
- Pečieme asi tak 20 minút. Tvarohový krém na vrchu musí byť už úplne upečený, ľahko zafarbený, tuhý na jemný dotyk prsta.
- Zatiaľ čo sa koláč na plechu pečie, my si vyšľaháme sneh z 5 bielkov. Keď je koláč s tvarohovou vrstvou upečený, sneh naň rovnomerne rozotrieme. Teplotu rúry znížime na 150 stupňov Celzia a pečieme ešte ďalších 15 minút. Po upečení necháme koláč ešte dobre vychladnúť, až potom môžeme krájať a podávať. Dobrú chuť.
- Môj tip: Niekedy sa vám jednoducho nechce stať hodiny v kuchyni, ale zákusok by ste si dali. Ak je to krémeš, o ktorom možno snívate už niekoľko týždňov, tak ako ja, tento recept sa vám bude páčiť – ľahká pomoc. Ak máte navyše radi tvaroh, tak čítate tie správne riadky. Vyskúšajte so mnou tvarohový krém z lístkového cesta pre maškrtné jazýčky. Je rýchly a jednoduchý.
- Tvarohová verzia robí z tohoto zákusku vhodnú verziu aj pre športovcov, či vaše deti.