Nepečené čokoládové guľky s višňou v griotke sú rýchlo hotové, dobre vyzerajú a každý ich má rád. Ak máte z leta naložené višne v griotke, neváhajte a použite ich na prípravu týchto skvelých čokoládových nepečených guliek.
Vianočná klasika, nepečené čokoládové guľky! Máte ich radšej s kôstkou či bez? 🙂
- Piškóty pomelieme a pridáme k nim pomleté orechy.
- Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu s maslom.
- Vymiešame do hladka a pridáme k piškótam. Potom pridáme griotku, kávu, a džem. Všetko spolu spojíme do kompaktnej hmoty, ak je suchá, prilejeme trošku kompótovej šťavy.
- Ak zmes potrebuje naopak zahustiť, pridáme ešte postrúhané piškóty.
- Zo zmesi potom formujeme malé čokoládové guľky, do stredu každej vtlačíme višňu a vytvoríme hladkú guličku. Tie postupne balíme v kokose a necháme v chlade odležať.
- Nepečené čokoládové guľky skladujeme v uzatvorenej nádobe v chladničke.
- Tip: na obalenie guliek sa tiež výborne hodí mrazom sušené (lyofilizované) ovocie – vyskúšajte napr. maliny, podrťte ich na prášok a pralinky v ňom obaľte, zabalené do peknej krabičky sa hodia aj ako malý darček.
- A pre deti samozrejme vynechajte alkohol a dovnútra zabaľte kompótové ovocie 🙂