nepečený zákusok tiramisu

Nepečený zákusok – ovocné tiramisu

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • cca 300 g balenie podlhovastých piškôt (môžu byť aj okrúhle, ale s podlhovastými sa vám bude lepšie pracovať)
  • 500 g jemného nízkotučného tvarohu (bez hrudiek)
  • 250 ml šľahačky
  • 1-2 PL práškového cukru (môžeme nahradiť 2-3 PL javorového sirupu)
  • 1 vanilkový cukor alebo 1 ČL vanilkového extraktu
  • 250 g čerstvých malín (hľadajte v letáku BILLA)
  • cca 150 ml ovocnej šťavy (napríklad z rozpučených malín)

nepečený zákusok tiramisu

Ingrediencie
  • cca 300 g balenie podlhovastých piškôt (môžu byť aj okrúhle, ale s podlhovastými sa vám bude lepšie pracovať)
  • 500 g jemného nízkotučného tvarohu (bez hrudiek)
  • 250 ml šľahačky
  • 1-2 PL práškového cukru (môžeme nahradiť 2-3 PL javorového sirupu)
  • 1 vanilkový cukor alebo 1 ČL vanilkového extraktu
  • 250 g čerstvých malín (hľadajte v letáku BILLA)
  • cca 150 ml ovocnej šťavy (napríklad z rozpučených malín)

nepečený zákusok tiramisu

Ak máte dnes chuť na niečo letné, ovocné a ľahké, bude sa vám páčiť náš nadýchaný nepečený zákusok – ovocné tiramisu. Plný bilekovín, len s trochou cukru a najmä s poriadnou porciou čerstvého ovocia. Maliny sú hitom tejto sezóny, tak sme si ich dopriali aj v tomto dezerte.

Tiramisu – nepečený zákusok plný ovocia

Cez leto nikto nemáme chuť zapínať rúru a tak si ešte viac vyhrievať beztak teplý vzduch. Preto je tu skvelý nápad, ako si dať sladký dezertík bez pečenia. Náš nepečený zákusok je navyše plný ovocia a tiramisu, príjemne studený a osviežujúci. Tiramisu nemusí byť vždy kávové a nemusí obsahovať veľa tuku, ak mascarpone nahradíme ľahšou verziou, ako je nízkotučný tvaroh a šľahačka. Podľa sezóny ho môžete pripraviť s akýmkoľvek šťavnatým ovocím.

Postup
  1. Nádobu podlhovastého tvaru (napríklad formu na chlebík) vystelieme potravinovou fóliou tak, aby prečnievala na oboch krajoch a dala sa preložiť smerom do stredu.
  2. Dno aj boky formy obložíme piškótmi, ktoré sme pokvapkali alebo namočili v ovocnej šťave.
  3. Tvaroh rozmiešame s cukrom alebo javorovým sirupom. Šľahačku vymiešame do tuha, pomocou gumenej varechy ju opatrne vmiešame do tiramisu tak, aby sme získali nadýchaný krém. Pre vylepšenie chute pridáme vanilkový cukor alebo extrakt.
  4. Na piškóty natrieme polovicu tvarohového krému, naň poukladáme polovicu malín a tento postup ešte raz zopakujeme.
  5. Na vrch naukladáme ešte jednu vrstvu piškót.
  6. Povrch uzavrieme prečnievajúcou potravinovou fóliou a dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť.
  7. Podávame pokrájané na plátky, môžeme ešte dozdobiť čerstvým ovocím alebo ovocnou šťavou.