Ochutene maslo

Ochutené maslo

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

125 g masla, 3 lyžice strúhaného parmezánu, 2 sušené paradajky (nakrájané na drobno), štipku soli a môžeme pridať trochu sušenej bazalky

Ingrediencie

125 g masla, 3 lyžice strúhaného parmezánu, 2 sušené paradajky (nakrájané na drobno), štipku soli a môžeme pridať trochu sušenej bazalky

Ochutené maslo ste možno ochutnali v reštaurácii na steaku, alebo ako predkrm k čerstvému ​​pečivu. Možno si ho pamätáte z jedálne v materskej škôlke alebo škole. Variácii môže byť nespočetne veľa, maslo sa krásne rozotiera a častokrát jedlo pekne zjemní.

Slané ochutené maslo

Bylinkové maslo

Pripravíte ho jednodcuho z masla, štipky soli a vašich obľúbených byliniek. Budete potrebovať napríklad hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate alebo hrsť čerstvej nasekanej pažítky a 1 strúčik pretlačeného cesnaku.

Parmezánovo paradajkové maslo

Pripravíte ho podobne a ľahko ako bylinkové. Do masla jednoducho pridáte trochu strúhaného parmezánu, 2 nakrájané sušené paradajky a štipku soli, prípadne môžete pridať trochu sušenej bazalky.

Sladké ochutené maslo

Medové maslo

Toto skvelé sladké maslo na chlebík, či palacinky pripravíme z masla a medu. Môžete ho dochutiť škoricou.

  • Maslo vždy pred prípravou vyberieme minimálne na ½ až 1 hodinu z chladničky. Len ak bude naozaj izbovej teploty, bude sa nám s ním dobre pracovať.
  • Suroviny na prípravu ochuteného masla môžeme v miske spojiť dôkladným premiešavaním, alebo môžeme použiť mixér, či šľahač. Potom maslo zabalíme buď do potravinárskej fólie, alebo papiera na pečenie a môžeme uložiť v chladničke. Samozrejme maslo môžeme uskladniť aj v pohári s uzatvárateľným viečkom.
  • Skladovať maslá v chladničke môžeme max týždeň, ak ich ale nestihneme spotrebovať, vždy si spotrebu môžeme predĺžiť uložením v mrazničke. V tomto prípade je maximálna doba spotreby až jeden mesiac.
  • Určite sa nebojte experimentovať, maslo je naozaj vďačný spojenec a hodí sa takmer ku všetkému, môžete použiť rôzne druhy korenia, ako napríklad kari, alebo sušené bylinky, alebo capari.
  • Môžeme si vybrať medzi slanými alebo sladkými receptami. Slané ochutené masla môžeme podávať ku grilovanému mäsu, k pečivu, k rybám, alebo dokonca na pečenú zeleninu. Sladké vám určite zachutí nielen k pečivu ale napríklad na palacinkách a francúzskom toaste.