Omeleta recept: čo to môže byť talianska omeleta? Nepredstavujme si klasickú omeletu, pretože je to skutočne rozdielne jedlo. Frittata je vajíčkový koláč, ktorý si obľúbite vďaka svojej jednoduchosti a uvaríte z tradičných surovín niečo celkom nové.
Omeleta recept: talianska alebo špenátovo-špargľová frittata
Talianska omeleta alebo špenátovo-špargľová frittata je jedlo, pri ktorom sa určite nepretrhnete, ale zároveň pripravíte špecialitku “a la tutti”. S jarnou zeleninkou je to dokonalá kombinácia.
Postup
- Vajíčka prešľaháme vo veľkej miske spolu s mliekom, soľou, korením a strúhaným parmezánom.
- Špargľu zbavíme tuhých koncov, bielu ošúpeme. Nakrájame na cca 2 cm kúsky a oblanšírujeme vo vriacej vode pár minút a scedíme.
- Vo veľkej panvici (ktorá je vhodná do rúry) zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska.
- Po chvíli pridáme mrazený hrášok a nahrubo nasekaný špenát. Necháme špenát zvädnúť a podusiť, kým sa z neho nevyparí všetka tekutina. Potom do panvice pridáme kúsok masla a špargľu.
- Premiešame a vareškou rovnomerne rozprestrieme po celej ploche panvice.
- Opatrne prilejeme vajíčka. Počkáme 30 sekúnd a potom pomocou obracačky alebo vidličky pomôžeme vajíčkam dostať sa na dno panvice.
- Zakryjeme pokrievkou a na slabom ohni opekáme asi 10-12 minút.
- Medzitým si zohrejeme v rúre gril. Pred vložením frittaty do rúry ju posypeme obľúbenými bylinkami a kúskami mäkkého syra. Zapekáme pod grilom do zlata, trvá to pár minút.
- Pomocou utierky opatrne vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť.
- Preklopíme na drevenú dosku alebo tanier a nakrájame na trojuholníky. Podávame s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.