Na letné voňavé palacinky s čerešňovou omáčkou nalákate nie len deti 🙂
Postup
- Z múky, mlieka, vajec a štipky soli a pripravíme hladké cesto. Necháme ho 30 minút odpočívať, potom metličkou zamiešame rozpustené maslo.
- Na olejom potretej panvici smažíme z cesta tenké palacinky do zlata z každej strany.
- V malom hrnci privedieme k varu vykôstkované čerešne, alebo višne s cukrom, vanilkou a citrónovou šťavou. Varíme do mäkka. Potom pridáme pre vôňu griotku a ešte prevaríme.
- V malom množstve vody rozmiešame škrob a prilejeme k omáčke. Počkáme kým zhustne a odstavíme.
- Teplou omáčkou polejeme palacinky a podávame. Ozdobíme mätou a môžeme aj kopčekom šľahačky alebo zmrzliny.
- Tip: Na ozvláštnenie môžeme do palacinkového cesta zamiešať 1 lyžicu nemletého maku, ktorý sa skvelo hodí k čerešniam či višniam. Vaše palacinky tak budú ešte atraktívnejšie.
Ponúkame aj:
Palacinky – 6 najlepších receptov
Tipy a triky ako nahradiť biely cukor | BEZ OMÁČKY s Martinom Záhumenským