V tomto recepte si pripravíme veľmi chutné jedlo panna cotta, ktoré máme všetci radi. Ak ste ho ešte nemali, teraz si ho zamilujete.
Panna Cotta je obľúbený taliansky smotanový dezert s veľmi jednoduchou prípravou
- Zmiešame šľahačkovú smotanu, mlieko, cukor a dáme variť.
- Pridáme vanilku a zohrejeme pod bod varu.
- Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
- Do studenej vody namočíme plátky želatíny na cca 10 minút.
- Potom želatínu vyžmýkame a rozmiešame v teplej vanilkovej zmesi.
- Nalejeme do pripravených formičiek, ktoré sme jemne vymazali olejom a vychladíme, najlepšie cez noc.
- Na malinovú omáčku vložíme maliny do hrnca spolu s cukrom a jemne povaríme, aby maliny zmäkli. Rozmixujeme a prepasírujeme. Nalejeme späť do hrnca spolu so škrobom a za stáleho miešania privedieme k varu. Necháme 2-3 minúty prevrieť a potom necháme celkom vychladnúť.
- Pred podávaním formičky s Panna Cottou namočíme do horúcej vody, aby Panna Cotta išla lepšie vyklopiť.
- Na pripravený tanier vyklopíme Panna Cottu a okolo nalejeme malinovú omáčku a vrch posypeme bazalkovým cukrom.
- Ten si pripravíme rozotretím bazalkových listov spolu s kryštálovým cukrom v mažiariku. Budete prekvapení jeho sviežou chuťou.
Mnoho ďalších chutných receptov nájdete na našej stránke receptykulinarium.sk.