Pečené kuracie stehná v jogurtovej marináde

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 4 kuracie štvrte – stehná (alebo rozporciované kurča)
  • 1 biely jogurt
  • 3 lyžice horčice
  • 1 cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička čili korenia
  • 4-5 lyžíc oleja
  • zemiaky
  • soľ, rasca
  • petržlenová vňať
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 4 kuracie štvrte – stehná (alebo rozporciované kurča)
  • 1 biely jogurt
  • 3 lyžice horčice
  • 1 cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička čili korenia
  • 4-5 lyžíc oleja
  • zemiaky
  • soľ, rasca
  • petržlenová vňať

Pečené kuracie stehná v jogurtovej marináde sú veľmi chutné jedlo vhodné aj ako nedeľný obed. Navyše ho pripravíte v jednom plechu bez zbytočných riadov.

Pečené kuracie stehná v jogurtovej marináde

Marináda na kuracie stehná

  1. Jogurt, horčicu, cibuľu, cesnak, papriku, soľ, korenie a čili dáme do mixéra a rozmixujeme na marinádu. Tou potrieme kuracie stehná a dáme marinovať aspoň na 2 hodiny do chladu.

Príprava a postup:

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C. Na veľký plech uložíme zemiaky nakrájané na kolieska. Pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme rascou a premiešame.
  2. Na zemiaky rozložíme kuracie stehná s marinádou a dáme piecť do rúry na približne hodinu až hodinu a pol.
  3. Plech nezakrývame.
  4. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tento recept je vhodný aj pri alergii na lepok.