Pečené kuracie stehná v jogurtovej marináde sú veľmi chutné jedlo vhodné aj ako nedeľný obed. Navyše ho pripravíte v jednom plechu bez zbytočných riadov.
Pečené kuracie stehná v jogurtovej marináde
Marináda na kuracie stehná
- Jogurt, horčicu, cibuľu, cesnak, papriku, soľ, korenie a čili dáme do mixéra a rozmixujeme na marinádu. Tou potrieme kuracie stehná a dáme marinovať aspoň na 2 hodiny do chladu.
Príprava a postup:
- Rúru zohrejeme na 180 °C. Na veľký plech uložíme zemiaky nakrájané na kolieska. Pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme rascou a premiešame.
- Na zemiaky rozložíme kuracie stehná s marinádou a dáme piecť do rúry na približne hodinu až hodinu a pol.
- Plech nezakrývame.
- Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tento recept je vhodný aj pri alergii na lepok.