Mleté mäso pečené vo forme vyzerá na tanieri ako maximálna špecialita, a pritom je recept veľmi jednoduchý. Takto môžete očariť očakávanú návštevu a pritom vám príprava nezaberie veľa času.
Pečené mleté mäso v slaninke so zemiakmi
Ak očakávate návštevu a chcete zapôsobiť obedom, ktorý budete podávať, ale tiež musíte ešte stihnúť kopec ďaľších vecí, našli ste práve ideálny recept. Je totiž z jednoduchých surovín, príprava nezaberie veľa času a kým sa bude mleté mäso piecť, vy stihnete povysávať celý byt. Vďaka forme, do ktorej ukladáme najskôr slaninku a potom mäsovú zmes dosiahneme pôsobivý efekt na tanieri a určite vás za tento recept návšteva odmení vytúženými komplimentami.
Postup
- Formu vystelieme plátkami slaninky.
- V mise poriadne premiešame mäso, papriku, cesnak, vajce, koreniny, posekanú cibuľu, čili.
- Touto zmesou naplníme vystlanú formu. Prykryjeme vrch zvyškom slaninky.
- Formu uložíme na hlboký plech napustený vodou, tak, aby forma v ňom bola ponorená asi do polovice.
- Pečieme v rúre asi 40 minút, prykryté alobalom a na záver odokryté asi 10 minút.
- V hrnci uvaríme ošúpané a pokrájané zemiaky.
- Keď sú mäkké, pretlačíme ich s mliekom, maslom a soľou na kašu.
- Upečené mäso pokrájame na kúsky a podávame s kyslou uhorkou a zemiakovou kašou, posypanou pažítkou.