Recept na Pho slepačí vývar sa vám v chladnom počasí určite bude hodiť. Je to tradičný Vietnamský recept, ale kto má rad slepačí vývar a zároveň ázijskú kuchyňu, určite si príde na svoje. Recept je trochu zjednodušený, aby ste si nemuseli lámať hlavu s hľadaním ingrediencií.
Pho je hrejívý slepačí vývar s vôňou Ázie na chladné dni
- Sliepku (alebo kura) umyjeme pod tečúcou vodou, prípadne zbavíme zvyškov peria. Ak máme aj vnútornosťami, použijeme ich na vývar.
- Do väčšieho hrnca dáme celú sliepku, cibuľu v celku, nemusíme ju lúpať, len ju dobre umyjeme. Cesnakovú hlávku tiež iba umyjeme a rozkrojíme pozdĺžne. Vznikne nám prierez všetkými strúčikmi. Chuť sa tak do vývaru počas varenia skvele uvoľní.
- Ďalej olúpeme a umyjeme zázvor. Nakrájame ho na tenšie plátky a tiež ho pridáme do hrnca.
- Nakoniec pridáme guličky korenia, trochu soli, rybiu omáčku, cukor a všetko dáme prikryté variť na mierny oheň. Varíme 1-2 hodiny, záleží na veľkosti a veku mäsa.
- Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na hlbšiu tácku a necháme chvíľu vychladnúť. Potom ho oberieme od kosti, prípadne nakrájame na menšie kusy.
- Vývar zlejeme cez veľmi jemné sito, ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a šťavou z vylisovanej limetky.
- Kým sa nám mäso chladí, namočíme ryžové rezance do studenej vody a zároveň vo väčšom hrnci privedieme vodu do varu. Keď voda zovrie, pridáme ryžové rezance, z ktorých sme studenú vodu odcedili. Varíme len niekoľko minút do mäkka a následne scedíme.
- V hlbokej miske nakoniec podávame trochu ryžových rezancov, zaliatych nádherne voňajúcim vývarom a navrch nakrájame trochu jarných cibuliek alebo pórov, a ak máme radi pikantné, pridáme aj čerstvé čili alebo omáčku Sriracha.