piškótová roláda

Piškótová roláda s mascarpone a jahodami

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Piškótová roláda

Na plnku:

1 šľahačka

  • 250 g mascarpone
  • 2 PL kryštálového cukru
  • čerstvé jahody
Ingrediencie

Piškótová roláda

Na plnku:

1 šľahačka

  • 250 g mascarpone
  • 2 PL kryštálového cukru
  • čerstvé jahody
Táto piškótová roláda sa hodí na príjemné posadenie pri káve alebo ako dezert po nedeľnom obede. Predstavte si, akú radosť urobíte svojím blízkym, veď kto by nemal rád krémové mascarpone a svieže jahody. Ani píprava vám nezaberie veľa času. Všetko sa to dá stihnúť za 30 minút. Cesto stačí nechať v trúbe 8 minút a ostatné je iba trochu miesenia.

Piškótová roláda s mascarpone a jahodami na každú príležitosť

Piškótová roláda – postup:

  1. Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme cukor, vanilku, postrúhame kôru z citróna.
  2. Miešame do nadýchanej bielej peny.
  3. Pridáme preosiatu hladkú múku, kypriaci prášok a zmiešame.
  4. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
  5. Pečieme na 180 stupňoch Celzia 8 až 10 minút.
  6. Na plnku vyšľaháme šľahačku, v osobitnej miske vymiešame mascarpone a cukor a nakoniec zmiešame. Pridáme jahody.
  7. Hotovú roládu preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.
  8. Rozrolujeme, naplníme a opäť zrolujeme. Pred podávaním posypeme roládu práškovým cukrom a dozdobíme jahodami. Dobrú chuť.

Okrem rolády sa z piškótového cesta dajú robiť korpusy na ovocné koláče alebo torty – tie podľa ľubovôle naplníme napríklad šľahačkovo-mascarpone plnkou, obložíme čerstvým ovocím a luxusná dobrota je hotová. Tu viac o jednotlivých druhoch cesta a na čo sa hodia + recepty.