Táto piškótová roláda sa hodí na príjemné posadenie pri káve alebo ako dezert po nedeľnom obede. Predstavte si, akú radosť urobíte svojím blízkym, veď kto by nemal rád krémové mascarpone a svieže jahody. Ani píprava vám nezaberie veľa času. Všetko sa to dá stihnúť za 30 minút. Cesto stačí nechať v trúbe 8 minút a ostatné je iba trochu miesenia.
Piškótová roláda s mascarpone a jahodami na každú príležitosť
Piškótová roláda – postup:
- Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme cukor, vanilku, postrúhame kôru z citróna.
- Miešame do nadýchanej bielej peny.
- Pridáme preosiatu hladkú múku, kypriaci prášok a zmiešame.
- Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
- Pečieme na 180 stupňoch Celzia 8 až 10 minút.
- Na plnku vyšľaháme šľahačku, v osobitnej miske vymiešame mascarpone a cukor a nakoniec zmiešame. Pridáme jahody.
- Hotovú roládu preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Rozrolujeme, naplníme a opäť zrolujeme. Pred podávaním posypeme roládu práškovým cukrom a dozdobíme jahodami. Dobrú chuť.
Okrem rolády sa z piškótového cesta dajú robiť korpusy na ovocné koláče alebo torty – tie podľa ľubovôle naplníme napríklad šľahačkovo-mascarpone plnkou, obložíme čerstvým ovocím a luxusná dobrota je hotová. Tu viac o jednotlivých druhoch cesta a na čo sa hodia + recepty.