Plnená cibuľa

Plnená cibuľa pečená so slovenským oštiepkom

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

40

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
  • 1/2 údeného polooštiepku
  • 6 cibúľ, biele a červené
  • 60 g nakrájanej kvalitnej prerastenej slaniny
  • 200g mletého mäsa (bravčové a hovädzie) – nemusí byť, dá sa nahradiť len slaninkou
  • soľ, korenie, tymián
  • 3PL strúhanky
  • 1 vajíčko
Ingrediencie
  • 1/2 údeného polooštiepku
  • 6 cibúľ, biele a červené
  • 60 g nakrájanej kvalitnej prerastenej slaniny
  • 200g mletého mäsa (bravčové a hovädzie) – nemusí byť, dá sa nahradiť len slaninkou
  • soľ, korenie, tymián
  • 3PL strúhanky
  • 1 vajíčko

Plnená cibuľa s voňavým údeným oštiepkom, slaninkou a mletým mäsom určite zachutí vašej návšteve, či rodine a priateľom. V kombinácii s čerstvým chlebom a kyslou chrumkavou uhorkou toto jedlo obstojí aj ako obed, či večera.

Plnená cibuľa s oštiepkom, slaninkou s čerstvým chlebom

  1. Slaninku jemne pokrájame na malé kocky.

  2. Pološtiepok nastrúhame nahrubo.

  3. Mäso premiešame s vajíčkom, koreninami, strúhankou, syrom a slaninkou.

  4. Cibuliam odrežeme vršky a vnútro opatrne vyberieme alebo vydlabeme. Naplníme mäsovou zmesou a navrch môžeme položiť ešte pár kúskov slaninky.

  5. Zapekáme v rúre pri 180ºC asi 20-30 minút.

  6. Podávame s čerstvým opečeným chlebom, alebo s kváskovým pečivom.