Veľkonočné sviatky sú dni plné návštev. Vždy sa oplatí mať v chladničke prichystané nejaké občerstvenie. Tento super recept, ktorý vám radi požičiame, bude mať určite veľký úspech. Plnená syrová bageta celkom iste okúzli vašich hostí a milovníkov syrov.
Plnená syrová bageta – pripravte si efektné občerstvenie pre návštevy vopred
Postup
- Vo väčšej miske si pomocou vidličky zmiešame kozí syr a nátierkové maslo. Syry môžeme použiť akékoľvek, podľa našej chuti.
- Medvedí cesnak umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame najemno. Potom ho pridáme do misy k syrom.
- Ochutíme trochou čierneho korenia.
- Olivy zlejeme a nakrájame na menšie kúsky.
- Podobne postupujeme so sušenými paradajkami, ktoré spolu s olivami pridáme k syrovej zmesi.
- Zmes znovu veľmi dobre premiešame.
- Bagetám odkrojíme konce na oboch stranách. Použijeme zubatý nôž na pečivo.
- Pomocou dlhej čajovej lyžičky každú bagetu z oboch strán zbavíme striedky. Pri dlabaní dávame pozor, aby sme neporušili vonkajšiu kôru.
- Syrovú zmes potom dlhou lyžičkou natlačíme do každej bagety.
- Aby sme docielili pekný úhľadný vzhľad, na natlačenie syrovej zmesi do vnútra bagety môžeme použiť aj malý oválny pohár “štamperlík”, alebo ju plňte cukrárskym sáčkom.
- Takto striedavo plníme z oboch strán, kým nie je bageta úplne naplnená.
- Po naplnení každú z bagiet zabalíme do alobalu. Plnená syrová bageta by mala byť vychladená, dáme ju preto do chladničky stuhnúť. Vďaka konzistencii kozieho syra stačí len jedna hodina.
- Tip: Trik v úhľadnom servírovaní je v tom, aký použijete nôž. Použite znovu ostrý ozubený nôž na pečivo a po každom ukrojení ho obrúskom utrite. Počas krájania na bagetu príliš netlačte, skôr napodobňujte pohyby pílenia dreva.
- Dobrú chuť.