Popraskané crinkles sušienky sa v mnohom podobajú brownies. Sú plné čokolády a vláčne uprostred. Aj vy ste chceli vedieť, ako sa robia? Sú ideálne ako maličká sladkosť k desiate, alebo k poobednej káve v práci.
Popraskané “crinkles” plné čokolády a vláčne uprostred
- Hrozienka alebo brusnice nasekáme nahrubo a naložíme do rumu alebo zalejeme horúcou vodou. Čokoládu s maslom necháme pomaly rozpustiť vo vodnom kúpeli a vymiešame dohladka.
- Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny, v kuchynskom robote to bude trvať minimálne 5 minút, ručne metličkou viac ako 10 minút.
- Do roztopenej čokolády zapracujeme nasekané a scedené hrozienka / brusnice. Čokoládu potom tenkým pramienkom prilievame k vaječnej pene a na najnižších otáčkach zapracujeme.
- Múku preosejeme so sódou a soľou. Premiešame tiež na najnižších otáčkach. Hotovú zmes preložíme do misky, zakryjeme a dáme minimálne na 3 hodiny do chladničky.
- Rúru zohrejeme na 160 °C a dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Zo zatuhnutej čokoládovej zmesi pomocou lyžičky odoberáme malé kúsky vo veľkosti vlašského orecha. Vhodíme do kryštálového cukru, rukami vyformujeme guličku a potom ešte dôkladne obalíme v práškovom cukre.
- Ukladáme na plech s rozostupom aspoň 5 cm – pri pečení sa trochu roztečú. Pečieme 10-13 minút. Upečené sušienky budú vo vnútri ešte trochu vláčne, po vybratí z rúry ich necháme chvíľu na plechu a potom preložíme na mriežku, kde ich necháme úplne zatuhnúť.