Rozkošná pudingová šarlota s malinami urobí radosť celej rodine, ale hlavne jej mladším členom. Hodí sa aj ako “korytnačková”torta na oslavu.
Pudingová šarlota s malinami bude ozdobou každej oslavy
-
Rúru zohrejeme na 180 °C.
-
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do hustej svetlej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Do žĺtkovej peny pomaly zašľaháme olej a na striedačku opatrne zamiešavame /stierkou/ preosiatú múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov.
-
Rozotrieme na veľký plech (30×40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15-17 minút. Upečenú ešte horúcu piškótu prenesieme na vlhkú čistú utierku a opatrne zrolujeme. Necháme vychladnúť, potom rozvinieme a potrieme džemom a zavinieme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke pár hodín, alebo aj cez noc odležať. Nie je to nutné, ale bude sa nám s roládou lepšie pracovať.
-
Z mlieka, cukrov a pudingu uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej zamiešame metličkou rum. Zmes prelejeme do misky, povrch zakryjeme fóliou aby sa nevytvorila kôrka a dáme vychladiť.
-
Vychladený puding vyšľaháme do jemného krému a po lyžiciach zašľaháme tvaroh.
-
Hlbokú misku vyložíme fóliou. Roládu nakrájame na 1cm plátky a vystelieme nimi celé dno misky. Nalejeme ¾ krému, obložíme malinami a zakryjeme zvyšným krémom. Stierkou zarovnáme, nožom odrežeme zvyšnú roládu. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky aspoň na 6 hodín alebo cez noc schladiť a stuhnúť.
-
Hotové dielo vyklopíme na veľký servírovací tanier a odstránime fóliou. Ozdobíme malinami a podávame.