Pudingová šarlota s malinami

Pudingová šarlota s malinami

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na piškótovú roládu:

  • 5 vajec (hľadajte v letáku BILLA)
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica vody
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 ml malinového džemu (bez semienok)

Na náplň:

  • 500 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 2 lyžice cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 250 g jemného krémového tvarohu
  • 125 g čerstvých malín + na ozdobu
Ingrediencie

Na piškótovú roládu:

  • 5 vajec (hľadajte v letáku BILLA)
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica vody
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 ml malinového džemu (bez semienok)

Na náplň:

  • 500 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 2 lyžice cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 250 g jemného krémového tvarohu
  • 125 g čerstvých malín + na ozdobu

Rozkošná pudingová šarlota s malinami urobí radosť celej rodine, ale hlavne jej mladším členom. Hodí sa aj ako “korytnačková”torta na oslavu.

Pudingová šarlota s malinami bude ozdobou každej oslavy

  1. Rúru zohrejeme na 180 °C.

  2. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do hustej svetlej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Do žĺtkovej peny pomaly zašľaháme olej a na striedačku opatrne zamiešavame /stierkou/ preosiatú múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov.

  3. Rozotrieme na veľký plech (30×40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15-17 minút. Upečenú ešte horúcu piškótu prenesieme na vlhkú čistú utierku a opatrne zrolujeme. Necháme vychladnúť, potom rozvinieme a potrieme džemom a zavinieme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke pár hodín, alebo aj cez noc odležať. Nie je to nutné, ale bude sa nám s roládou lepšie pracovať.

  4. Z mlieka, cukrov a pudingu uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej zamiešame metličkou rum. Zmes prelejeme do misky, povrch zakryjeme fóliou aby sa nevytvorila kôrka a dáme vychladiť.

  5. Vychladený puding vyšľaháme do jemného krému a po lyžiciach zašľaháme tvaroh.

  6. Hlbokú misku vyložíme fóliou. Roládu nakrájame na 1cm plátky a vystelieme nimi celé dno misky. Nalejeme ¾ krému, obložíme malinami a zakryjeme zvyšným krémom. Stierkou zarovnáme, nožom odrežeme zvyšnú roládu. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky aspoň na 6 hodín alebo cez noc schladiť a stuhnúť.

  7. Hotové dielo vyklopíme na veľký servírovací tanier a odstránime fóliou. Ozdobíme malinami a podávame.