Pudingové košíčky z lístkového cesta sú rýchly recept pre nečakané návštevy. Chutné rýchle koláčiky z lístkového cesta s pudingom a sezónnym ovocím pripravíte naozaj ľahko. Lístkové cesto a puding môžete mať totiž vždy doma po ruke.
Chutné pudingové košíčky z lístkového cesta pripravíte rýchlo
- Väčšiu časť mlieka zohrejeme v hrnci.
- Vo zvyšku rozmiešame cukor, vanilkový cukor a pudingový prášok. Túto zmes potom prilejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania privedieme k varu. Takto jednoducho a klasicky si uvaríme vanilkový puding.
- Necháme ho chladnúť, ale zakryjeme ho fóliou, aby sa na povrchu nevytvorila kôrka.
- Lístkové cesto vyberieme z chladničky. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
- Lístkové cesto opatrne rozbalíme a rozkrájame na 12 rovnakých štvorcov.
- Plátkami cesta vyložíme mafinovú formu. Dobre popritláčame k okrajom a dáme piecť na približne 20 minút, kým povrch nezozlatne.
- Upečené košíčky necháme mierne vychladnúť a potom ich opatrne vyberieme z formy. Poukladáme ich na mriežku a lyžičkou do nich nadávkujeme pripravený vychladnutý vanilkový puding.
- Košíčky potom ozdobíme sezónnym ovocím, my sme použili letné augustové ovocie.
- Jesennú verziu pripravíte tak, že do pudingu primiešate trochu škorice a navrstvíte naň v košíčkoch podusené nakrájané jabĺčka so škoricou. K vanilkovému pudingu sa skvelo hodia aj marinované hrušky. Kombináciám sa skrátka medze nekladú.
- Môžeme poliať trochou číreho tortového želé, aby ovocie vydržalo dlhšie čerstvé.Napríklad, ak sme si košíčky predpripravili vopred na druhý deň, na detskú oslavu, či párty.