Jablkove tasticky

Jablkové taštičky z lístkového cesta

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 1 balenie čerstvého vyvaľkaného lístkového cesta
  • 3 jabĺčka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2-3 PL hnedého kryštálového cukru
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL mletých klinčekov
  • 2 ČL kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingového prášku
  • 1 rozšľahané vajce na potieranie
  • prípadne trochu práškového cukru na posypanie

Náš tip:

 

Ingrediencie
  • 1 balenie čerstvého vyvaľkaného lístkového cesta
  • 3 jabĺčka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2-3 PL hnedého kryštálového cukru
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL mletých klinčekov
  • 2 ČL kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingového prášku
  • 1 rozšľahané vajce na potieranie
  • prípadne trochu práškového cukru na posypanie

Náš tip:

 

Jablkové taštičky z lístkového cesta podľa nášho receptu sú lepšie ako tie obľúbené z “mekáča”. Rýchle sú však tiež! Recepty z lístkového cesta sú záchranou v pravú chvíľu. Nasladko, naslano, vždy sú rýchlo hotové a vždy výborne chutia. Dnes si napečieme jablkové taštičky z lístkového cesta, ktoré môžete pribaliť deťom ako desiatu do školy.

Jablkové taštičky z lístkového cesta

Postup
  1. Jablká ošúpeme, odstránime jaderník a nakrájame ich na malé kocky. Mešie kúsky sa potom rýchlejšie uvaria.
  2. Dáme ich na panvicu, posypeme hnedým kryštálovým cukrom, mletou škoricou a klinčekom, riadne premiešame a začneme na strednom ohni variť.
  3. Podlejeme asi 100 ml vody a varíme za občasného miešania, kým kúsky jabĺk trochu nezmäknú. Môže to trvať približne 10 minút.
  4. Kukuričný škrob alebo vanilkový prášok rozmiešame s lyžicou vody a vlejeme do vriacej jablkovej zmesi, povaríme asi minútu-dve a odstavíme z ohňa.
  5. Lístkové cesto narežeme na 12 rovnakých obdĺžnikov. Na šesť z nich nanesieme jablká – necháme však minimálne po 1 cm voľný okraj z každej strany.
  6. Do zvyšných šiestich kúskov cesta formičkami vykrojíme nejaké tvary – napríklad srdiečka.
  7. Prikryjeme zvyšnými šiestimi kúskami cesta, pritlačíme po bokoch, aby sa vytvorili kapsičky a pomocou vidličky potom všetky strany riadne popritláčame, aby nám počas pečenia nezačala vytekať jablková plnka.
  8. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200 stupňoch Celzia asi 15 až 20 minút do zlatohneda.
  9. Necháme vychladnúť a môžeme jesť.
  10. Najlepšie chutia čerstvo napečené, vydržia vám však aj do druhého dňa. A aké sú vaše najobľúbenejšie recepty z lístkového cesta?

Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho ďalších skvelých Jablkový receptov. Tak vyskúšajte tradičné jablkové pité, klasický Apple pie, či nepečenú jablkovú tortu so zlatým klasom. Ku všetkým našim receptom nájdete foto postup, alebo aj video recept.