Valentín je krásny sviatok. Vonku je ešte zima a do jari ďaleko, napriek tomu sa vďaka tomuto sviatku všetkých zaľúbených rozohnia srdcia a na svete je zrazu krajšie. Pri príležitosti tohto špeciálneho dňa sme niečo dobré, sladké napiekli. A či už Valentína oslavujete alebo nie, zamaškrtiť si môžete. Vyskúšajte s nami recepty z lístkového cesta a upečte si milé valentínske srdiečka.
Recepty z lístkového cesta – Valentínske srdiečka
Recepty z lístkového cesta si pripravíte jednoducho a rýchlo, nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne skúsenosti alebo náradie. Zvládne ich skutočne každý. Prajeme vám sladkého, veselého Valentína. A nezabúdajte, láska ide cez žalúdok!
Postup
- Z jedného plátu lístkového cesta povykrajujeme väčšie srdiečka a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Druhý plát cesta preložíme na polovicu a vykrajujeme rovnako veľké srdiečka. Do tých potom ďalej vykrojíme menšie srdiečko, aby nám ostala srdiečková obruba.
- Okraje srdiečok na plechu potrieme studenou vodou a uložíme na ne srdiečkové obruby. Vnútro srdiečok popicháme vidličkou.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C asi 15-18 minút do zlatista. Upečené srdiečka necháme vychladnúť.
- Na plnku si v polovici mlieka rozmiešame žĺtok, cukor a pudingový prášok. Zvyšok mlieka necháme zovrieť.
- Zovreté mlieko nalejeme na pudingovú zmes, premiešame, vrátime späť na oheň a varíme asi 2-3 minúty do hustej kaše.
- Puding necháme úplne vychladnúť, potom do neho mixérom vmiešame zmäknuté maslo a pomocou gumenej varechy vyšľahanú šľahačku.
- Pudingovou zmesou naplníme upečené srdiečka a ozdobíme ovocím a bylinkovými lístkami a posypeme práškovým cukrom.
Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.